2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Ο Άρης έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: Ο Άρης έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/1/2020 21:39
Ο Άρης κέρδισε με 4-2 τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έβαλε τέλος στο ιστορικό αήττητο σερί του «Δικεφάλου του Βορρά». Λάρσον (17’), Βέλεθ (41’), Ροζ (47’) και Σάσα (70’) οι σκόρερ για τους «κίτρινους», Σβιντέρσκι (10’) και Μάτος (77’) τα γκολ για τους «ασπρόμαυρους», που κινδυνεύουν να υποχωρήσουν στην 2η θέση.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βάφτηκε στα κίτρινα! Ο άκρως αποτελεσματικός Άρης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κέρδισε με 4-2 τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έσπασε το αήττητο σερί 51 αγώνων που έτρεχε ο «Δικέφαλος του Βορρά».Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 10’ ο Πέλκας επιχείρησε σουτ με το δεξί, ο Κουέστα έκανε ασταθής επέμβαση και ο Σβιντέρσκι δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο, στέλνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Δύο λεπτά μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε το πλασέ του Μίσιτς μέσα από την περιοχή.

Ο Άρης δεν ήταν απειλητικός στο πρώτο κο αλλά χρειάστηκε μόνο μια ευκαιρία για να φέρει το σκορ στα ίσα. Στο 17’ ο Λάρσον απέφυγε τον Μάτος και με δεξί σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Ζίβκοβιτς, με τη μπάλα να φεύγει κάτω από τα χέρια του Σέρβου πορτιέρο. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 1-2 με σουτ του Σβιντέρσκι αλλά ο Κουέστα απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι κέρδιζαν περισσότερα μέτρα και στο 41’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή στη δεύτερη τελική τους. Ο Κόρχουτ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βέλεθ με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Ζίβκοβιτς δίνοντας το προβάδισμα στον Άρη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέο λάθος του Ζίβκοβιτς, αφού στο 47’ ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ με γέμισμα, ο Ροζ κυνήγησε τη φάση και εκμεταλλευόμενος τη λάθος αντίδραση του Σέρβου πορτιέρο, που πήγε χαλαρά στη φάση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Μετά το τρίτο γκολ οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ και επιχειρούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Στο 66’ χρειάστηκαν την επέμβαση του Κουέστα σε προσπάθεια του Σβιντέρσκι και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχαν και τέταρτο γκολ σε ισάριθμες τελικές στο παιχνίδι. Ο Φετφατζίδης έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σάσα, ο οποίος με όμορφο τελείωμα εντός περιοχής έκανε το 4-1.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 77’ με σκαστό σουτ του Μάτος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Άρης έκλεισε σωστά όλους τους χώρους και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν σημαντικά, με το 4-2 να μένει ως το φινάλε. Οι «κίτρινοι» έβαλαν τέλος στο αήττητο 51 αγώνων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και έκαναν σημαντικό βήμα για την είσοδο στην εξάδα. Στον αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» για πρώτη φορά τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό τον Μάρτιο του 2015 και κινδυνεύει να υποχωρήσει από την κορυφή σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη στο αυριανό (5/1) ντέρμπι «αιωνίων».

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (90+ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (89’ Μπα), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι), Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (75’ Αουγκούστο), Πέλκας, Σβιντέρσκι (72’ Άκπομ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες