13

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: «Έραψε» το 6ο αστέρι η Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Έραψε» το 6ο αστέρι η Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/6/2019 00:06
Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ στη Μαδρίτη και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για 6η φορά στην ιστορία της, επιστρέφοντας στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 14 χρόνια. Σαλάχ (2’ πεν.) και Οριγκί (87’) οι σκόρερ, φωνές των «πετεινών» για το πέναλτι που καταλογίστηκε στο ξεκίνημα.

Η Λίβερπουλ και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν νικήτρια στον αγγλικό εμφύλιο με αντίπαλο την Τότεναμ (2-0) και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για 6η φορά στην ιστορία της. Έτσι πέρασε μόνη στην 3η θέση της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις, πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης (13 κατακτήσεις) και την Μίλαν (7), ξεπερνώντας τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν (έχουν από 5 κατακτήσεις)Το ξεκίνημα του τελικού ήταν ονειρικό για τη Λίβερπουλ αφού στα 23 δευτερόλεπτα ο διαιτητής Σκόμινα έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι για χέρι του Σισοκό, χωρίς να εξετάσει το VAR. Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0. Ήταν το πιο γρήγορο γκολ με πέναλτι σε τελικό και το 2ο πιο γρήγορο με πέναλτι στη διοργάνωση μετά το 2006.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η Τότεναμ δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να απειλήσει και η Λίβερπουλ διαχειρίζονταν απλά το υπέρ της σκορ, με το 1-0 να μένει ως το ημίχρονο. Οι «πετεινοί» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο οι προσπάθειες τους έμεναν ημιτελείς και η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Λίβερπουλ, όταν στο 69’ ο νεοεισελθόντας Μίλνερ βρήκε χώρο για σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η πρώτη αξιόλογη φάση της Τότεναμ ήρθε στο 71’, με τον Ντέλε Άλι να επιχειρεί λόμπα χωρίς να προβληματίζει ιδιαίτερα τον Άλισον. Στο τελευταίο τέταρτο οι «πετεινοί» ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν για την ισοφάριση αλλά ο Άλισον με τρεις καθοριστικές επεμβάσεις σε σουτ των Σον (80’), Μόουρα (80’) και στο ωραίο φάουλ του Έρικσεν (85’), κράτησε το μηδέν. Η Τότεναμ δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο 88’ ήρθε η χαριστική βολή. Ο Οριγκί που στο δεύτερο μέρος αντικατέστησε τον ανέτοιμο Φιρμίνο, βρήκε δίχτυα με διαγώνιο σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουίνκς (66' Μόουρα), Σισοκό (74' Ντάιερ), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (82' Γιορέντε), Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62' Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (88' Γκόμες), Φιρμίνο (58' Οριζί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες