6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γιουρόπα Λιγκ: Η κούπα βάφτηκε μπλε! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Η κούπα βάφτηκε μπλε! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/5/2019 23:52
Η Τσέλσι διέλυσε με 4-1 την Άρσεναλ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και κατέκτησε το τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία της. Εντυπωσιακή παράσταση από τους «μπλε» έχοντας πρωταγωνιστές τους Αζάρ (δύο γκολ) και Ζιρού (γκολ και ασίστ).

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Τσέλσι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Άρσεναλ. Οι «μπλε» διέλυσαν με 4-1 τους «κανονιέρηδες» στον πιο κρύο τελικό όλων των εποχών (μισοάδειο το στάδιο) και σήκωσαν την κούπα στον ουρανό του Μπακού.Απόλυτα ισορροπημένο το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν μεγάλα ρίσκα και το παιχνίδι να κυλά χωρίς μεγάλες φάσεις. Η Άρσεναλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 28' με μακρινό σουτ του Τσάκα το οποίο βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ η Τσέλσι απάντησε με δύο σουτ των Έμερσον (34’) και Ζιρού (39’), αλλά ο Τσεχ κράτησε το μηδέν. Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο αλλά το δεύτερο μέρος ήταν ένας μονόλογος της Τσέλσι.

Οι «μπλε», που είχαν κανονικά στη διάθεση τους τον Καντέ παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, μπήκαν ιδανικά στην επανάληψη και στο 48’ πήραν το προβάδισμα με τρομερή σεντερφορίσια κεφαλιά του Ζιρού. Ο Γάλλος φορ δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενώ με αυτό το γκολ έφτασε τα 11 στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ και ξεπέρασε τον Γιόβιτς στην πρώτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η Τσέλσι «χτύπησε» ξανά στο 60ο λεπτό. Ο Αζάρ έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Πέδρο και ο Ισπανός με διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσεχ για το 2-0. Πέντε λεπτά μετά ο Μέιτλαντ-Νάιλς έπεσε άτσαλα πάνω στον Ζιρού, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Αζάρ με εύστοχο χτύπημα έκανε το 3-0!

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να μειώσουν στο 69’ με σουτ-κεραυνό του Ιβόμπι, αλλά τα πάντα τελείωσαν τρία λεπτά αργότερα, με τον Αζάρ να ρίχνει τη χαριστική βολή έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ζιρού. Ο Βέλγος, στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του με τη φανέλα της Τσέλσι, «άγγιξε» το χατ-τρικ στο 75', αλλά ο Τσεχ έδιωξε με γροθιές το σουτ του αστέρα των «μπλε».

Το 4-1 έμεινε ως το φινάλε και η Τσέλσι κατέκτησε το 2ο Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας της αλλά και το 6ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα η Άρσεναλ θα περιοριστεί στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας χρονιάς, κλείνοντας με πολύ άσχημο τρόπο τη σεζόν. Ήταν ο πρώτος χαμένος τελικός στο θεσμό για τον Ουνάι Έμερι και ο πρώτος τίτλος ever στην καριέρα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες