1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Άρσεναλ, Τσέλσι, Βαλένθια και Μπενφίκα

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Άρσεναλ, Τσέλσι, Βαλένθια και Μπενφίκα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2019 00:55
Άρσεναλ, Τσέλσι, Βαλένθια και Μπενφίκα απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης.

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 της Νάπολι στο «Εμιρειτς» και πλέον καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους στη ρεβάνς του «Σαν Πάολο»

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι εκμεταλλεύτηκε το δυνατό της ξεκίνημα, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο 25λεπτο. Στο 13’ ο Ράμσεϊ άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ ενώ στο 25’ το σουτ του Τορέιρα κόντραρε στον Κουλιμπαλί, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέρετ. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο για τους Λονδρέζους, που είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για ένα 3ο τέρμα, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι σπατάλησε δύο μεγάλες στιγμές με Ινσίνιε και Ζιελίνσκι για ένα εκτός έδρας γκολ που θα έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο της στη ρεβάνς.Από την άλλη, η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Σλάβια Πράγας και χρειάστηκε το γκολ του Αλόνσο στο 86’ για να πάρει τη νίκη με 1-0 στην τσέχικη πρωτεύουσα. Οι «μπλε» εμφανίστηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους και με εξαίρεση το δοκάρι στο σουτ του Γουίλιαν (25’), δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Μάλιστα, χρειάστηκαν 2-3 μεγάλες επεμβάσεις του Κέπα για να κρατήσουν το μηδέν απέναντι στην ιδιαίτερα ορεξάτη Σλάβια. Τη λύση για τους Λονδρέζους έδωσε στο 86’ ο Μάρκος Αλόνσο, σκοράροντας με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Γουίλιαν για το τελικό 0-1.

Τεράστιο σκορ πρόκρισης απέκτησε η Βαλένθια μετά την εκτός έδρας νίκη της με 3-1 επί της Βιγιαρεάλ. Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν στο 6’ με πέναλτι του Γκέδες αλλά το «κίτρινο υποβρύχιο» απάντησε με το ίδιο νόμισμα, ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Καθόρλα. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για να ολοκληρώσουν την ανατροπή αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν με τον πιο άσχημο τρόπο στα τελευταία λεπτά. Στο 90+1’ ο Βας με όμορφο τελείωμα «έγραψε» το 1-2 ενώ στο 90+3’ ο Γκένδες πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και έδωσε πολύ μεγάλο προβάδισμα στην Βαλένθια.

Τέλος, η Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και με πρωταγωνιστή τον Ζοάο Φέλιξ κέρδισε με 4-2 την Άιντραχτ στην Λισαβόνα. Στο 20' ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Εντικά και ο Ζοάο Φέλιξ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Η Άιντραχτ δεν πτοήθηκε και απάντησε στο 40’ με τον Γιόβιτς αλλά τρία λεπτά μετά ο Φέλιξ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 2-1. Ο Ντίας έκανε το 3-1 στο 49’ μετά από ασίστ του Φέλιξ, ο οποίος στο 54’ πέτυχε 3ο γκολ και έγινε ο νεότερος που σημειώνει χατ-τρικ στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ (19 ετών και 152 ημερών). Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, μείωσαν στο 72’ με τον Πασιένσια και είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για ένα 3ο γκολ. Το 4-2 έμεινε ως το φινάλε και η Μπενφίκα απέκτησε σαφές προβάδισμα ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στη Φρανκφούρτη.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες