4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μουντιάλ 2018: Allez les Bleus!

Μουντιάλ 2018: Allez les Bleus!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2018 22:54
Με γκολ του Ουμτιτί (51’) η Γαλλία επικράτησε με 1-0 του Βελγίου και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Κόντρα σε Αγγλία ή Κροατία οι «τρικολόρ», που έσπασαν το αήττητο 24 αγώνων των «κόκκινων διαβόλων».

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου «σφράγισε» η Γαλλία μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Βελγίου. Ο Ουμτιτί με άπιαστη κεφαλιά (51’) έδωσε τη λύση για τους «τρικολόρ», που επιστρέφουν στον τελικό μετά από 12 χρόνια και θα διεκδικήσουν απέναντι σε Αγγλία ή Κροατία το πρώτο τους τρόπαιο μετά το 1998. Στον αντίποδα, οι «κόκκινοι διάβολοι», που ήταν φανερά αγχωμένοι και προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους, δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν απάντηση και θα περιοριστούν στο μικρό τελικό. Ο Ντιντιέ Ντεσάν παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι απέναντι στην Ουρουγουάη. Αντίθετα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ παρέταξε το Βέλγιο σε καθαρό 4-3-3, με τους Σαντλί και Βερτόνχεν σε ρόλο μπακ, τον Ντεμπελέ σε ρόλο οκταριού και τον Ντε Μπρόινε ως δεξί εσωτερικό εξτρέμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν λίγο καλύτερα και στο πρώτο 20λεπτο είχαν δύο σημαντικές στιγμές με τον Αζάρ. Στο 15’ το διαγώνιο σουτ του αστέρα της Τσέλσι πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά λίγο αργότερα (19’) όμως ο Βαράν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 22’ το Βέλγιο έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαντλί, η μπάλα στρώθηκε στον Αλντερβάιρελντ, αλλά ο Γιορίς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Βέλγου στόπερ! Η Γαλλία απάντησε στο επόμενο λεπτό (23’) με προβολή του Ζιρού από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η φάση αυτή «αφύπνισε» τους «τρικολόρ» που είχαν δύο σημαντικές στιγμές για να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 34’ ο Εμπαπέ έδωσε πάρε-βάλε με τακουνάκι στον Ζιρού όμως εκείνος έχασε τον βηματισμό του και αστόχησε. Πέντε λεπτά μετά, ο Εμπαπέ με καταπληκτική κάθετη έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Παβάρ, όμως ο Κουρτουά απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Αζάρ να είχε 6/6 ντρίπλες και 23/23 πάσες, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για το Βέλγιο, που είχε χάσει το μομέντουμ μετά το πρώτο 20λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Γαλλία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν στο 51’, ο Ουμτιτί πήρε την κεφαλιά από τον Φελαϊνί και «έγραψε» το 1-0. Το γκολ επηρέασε τους Βέλγους και στο 56’ ο Εμπαπέ έβγαλε σε νέο τετ-α-τετ τον Ζιρού, όμως ο τελευταίος κινήθηκε αργά, με αποτέλεσμα η βελγική άμυνα να τον προλάβει.

Η κίνηση του Μαρτίνεθ να βάλει στα άκρα τον Μέρτενς και να τοποθετήσει στη φυσική του θέση τον Ντε Μπρόινε, βοήθησε κάπως το Βέλγιο να βρει τα πατήματα του. Στο 65’ η κεφαλιά του Φελαϊνί πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 81’ ο Γιορίς απέκρουσε το σουτ του Βίτσελ.

Η Γαλλία αμύνονταν εξαιρετικά και δεν επέτρεψε στο Βέλγιο να απειλήσει ξανά με αξιώσεις. Μάλιστα στις καθυστερήσεις είχε δύο σημαντικές στιγμές με Γκριεζμάν (90+3’) και Τολισό (90+6’) για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Κουρτουά κράτησε το 1-0 ως το τέλος.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Βελγίου μετά από 24 παιχνίδια και έστειλε τους «τρικολόρ» σε δεύτερο σερί τελικό μετά από αυτόν στον Euro 2016. Οι «Les Blues» θα παίξουν ξανά σε τελικό Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006 και θα διεκδικήσουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά το 1998. Αντίπαλος τους η Αγγλία ή η Κροατία.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερνάντεθ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί (85’ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (83’ Ν’ Ζονζί).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί (90’ Μπατσουαγί), Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ (59’ Μέρτενς), Βίτσελ, Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες