10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μουντιάλ 2018: Με άνεση στα ημιτελικά η Γαλλία

Μουντιάλ 2018: Με άνεση στα ημιτελικά η Γαλλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/7/2018 18:56
Με τον Βαράν να ανοίγει το σκορ με τρομερή κεφαλιά (40’) και τον Μουσλέρα να υποπίπτει σε γκάφα ολκής στο σουτ του Γκριεζμάν (61’), η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2006. Το πάλεψε όσο το σκορ ήταν στο 1-0 η «σελέστε», που επηρεάστηκε από την απουσία του Καβάνι.

Μετά από 12 χρόνια η Γαλλία επιστρέφει σε ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με πειστική εμφάνιση, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ουρουγουάης (2-0) και «σφράγισε» το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Βραζιλία-Βέλγιο. Η τρομερή κεφαλιά του Βαράν (40’) μετά από εκτέλεση φάουλ και η απίστευτη γκάφα του Μουσλέρα, που έχασε τη μπάλα από τα χέρια του στο σουτ του Γκριεζμάν (61’), διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η «σελέστε» δεν κατάφερε να καλύψει το κενό που άφησε η απουσία του Καβάνι και είχε μόλις μια ουσιαστική ευκαιρία στο ματς, όμως ο Γιορίς πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Κάσερες (44’).

Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι ήταν «κλειστό» με πολλές δυνατές μονομαχίες και ελάχιστες καλές στιγμές. Δύο κεφαλιές των Χιμένες (13’) και Εμπαπέ (15’) ήταν οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες μέχρι το 40’, όταν η Γαλλία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τη σφιχτή άμυνα της «σελέστε». Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε φάουλ και ο Βαράν με τρομερή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μουσλέρα, «γράφοντας» το 1-0 για τους «τρικολόρ».

Η Ουρουγουάη αναγκάστηκε να βγει μπροστά και θα μπορούσε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, όμως ο Γιορίς πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Κάσερες (44’), κρατώντας το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Ταμπάρες έριξε στο ματς τους Γκόμες και Ροντρίγκες αντί των Μπεντανκούρ και Στουάνι, όμως στο 61’ η Γαλλία απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα μετά το τραγικό λάθος του Μουσλέρα. Στο σουτ του Γκριεζμάν ο έμπειρος πορτιέρο είδε την μπάλα να του παίρνει μέσα τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Στα αξιοσημείωτα πως ο άσος της Ατλέτικο δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ουρουγουάη είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γιορίς. Στο 67’ η κατάσταση πήγε να ξεφύγει μετά από θέατρο του Εμπαπέ μπροστά στον Ροντρίγκες και λίγο έλειψε να σημειωθεί σύρραξη. Μάλιστα, όπως φάνηκε από ένα ριπλέι, ο Πογκμπά προέβη σε άσεμνη χειρονομία στον Νάντες, ωστόσο γλίτωσε την κάρτα που θα τον άφηνε εκτός ημιτελικού.

Οι «τρικολόρ» διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους σκορ (ενδεικτικό ότι ο Σουάρες δεν ακούμπησε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή) και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν Βραζιλία ή Βέλγιο.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Τάμπαρες): Μουσλέρα, Λασάλτ, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (73' Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59' Κ. Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59' M. Γκόμες)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (79' Ενζονζί), Μπαπέ (88' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+3' Φεκίρ), Ζιρού

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες