Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μουντιάλ 2018: «Σφράγισε» το εισιτήριο η Ελβετία

Μουντιάλ 2018: «Σφράγισε» το εισιτήριο η Ελβετία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2018 23:35
Η Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με την Κόστα Ρίκα και πέρασε ως δεύτερη από τον 5ο όμιλο στους «16», κάτι που σημαίνει ότι θα αναμετρηθεί με την Σουηδία. Τζεμαϊλί (31’) και Ντρμιτς (88’) τα γκολ των Ελβετών, απάντησαν με Γουάστον (56’) και Ζόμερ (90+3’ αυτ.) οι Κοσταρικανοί.

Όπως και το 2014, η Ελβετία εξασφάλισε θέση στους «16» του Μουντιάλ μετά το ισόπαλο 2-2 με την Κόστα Ρίκα. Οι Ελβετοί, που προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ αλλά εν τέλει δεν πήραν τη νίκη, τερμάτισαν στην 2η θέση του γκρουπ και ετοιμάζονται για ντέρμπι με την Σουηδία. Μάλιστα στο ματς δεν θα υπολογίζουν στους Λιχτστάινερ και Σαρ λόγω καρτών. Στον αντίποδα, οι Κοσταρικανοί, αν και αποκλεισμένοι, πάλεψαν μέχρι το τέλος και έφυγαν με ένα βαθμό γοήτρου στις αποσκευές τους.Η Ελβετία προτίμησε να πάει το ματς σε αργό τέμπο, αφού βολεύονταν με την ισοπαλία, ωστόσο αυτό δεν βρήκε… σύμφωνη την Κόστα Ρίκα, που μπήκε φουριόζα και έψαξε ένα γρήγορο τέρμα. Ό Ζόμερ έπιασε από νωρίς δουλειά αποκρούοντας το εξαιρετικό σουτ του Κάμπελ (6’) αλλά και την κεφαλιά του Μπόργκες (6’) από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να βρήκε και στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κολίντρες πέρασε λίγο πάνω από την εστία ενώ στο 10’ ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το οριζόντιο. Ακολούθησε νέα καλή στιγμή του Κόλιντρες (19’) με διαγώνιο σουτ όμως ο Ζόμερ έπεσε στην αριστερή γωνία και παραχώρησε κόρνερ.

Οι Ελβετοί κράτησαν το μηδέν και στο 31’ πήραν αυτοί το προβάδισμα. Ο Λιχστσάινερ έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Εμπολό γύρισε υπέροχα στον Τζεμαΐλι, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νάβας για το 1-0! Λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο Λίχστσάινερ είδε κίτρινη κάρτα και έτσι θα χάσει το παιχνίδι με την Σουηδία, όπως και ο κεντρικός αμυντικός Σάαρ.

Το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς άλλη αξιόλογη φάση, όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης η Κόστα Ρίκα πίεσε ασφυχτικά για να φέρει το σκορ στα ίσια. Τα σουτ των Κάμπελ (48’) και Κόλιντρες (54’) πέρασαν άουτ όμως στο 56’ οι «Τίκος» ισοφάρισαν με κεφαλιά του Γουάστον μετά από το κόρνερ του Κάμπελ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια, για να ανέβει ξανά στο τελευταίο τέταρτο. Στο 78’ το σουτ του Ντρμιτς από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ζόμερ απέκρουσε το συρτό σουτ του Ρουίζ. Το γκολ ήρθε από την πλευρά των Ελβετών, όταν στο 88’ ο Ζακάρια έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και ο Ντρμιτς με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά ο διαιτητής τα έκανε… σαλάτα, αφού στο 89’ έδωσε πέναλτι υπέρ της Κόστα Ρίκα, το οποίο ακύρωσε μέσω VAR για οφσάιντ και αμέσως μετά, στο 90+2’ μετέτρεψε σε πέναλτι το σπρώξιμο στον Κάμπελ εκτός περιοχής (δεν είδε το VAR). Ο Ρουίζ ανέλαβε την εκτέλεση, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο και στην… πλάτη του Ζόμερ προτού καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Ελβετού πορτιέρο και είναι το 8ο στη διοργάνωση (ρεκόρ).

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Ακανζί, Σερ, Γκαβράνοβιτς (69' Ντρμιτς), Τζεμαϊλί, Εμπολό, Τζάκα, Μπεχράμι (60' Ζακάρια), Ροντρίγκες, Σακίρι (81' Λανγκ).

Κόστα Ρίκα (Οσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Γκονζάλες, Ακόστα, Μπόρχες, Οβιέδο, Κολίνδρες (81' Γουάλας), Γκαμπόα, Ρουίς, Κάμπελ, Γκουσμάν (92' Αζοφέιφα), Γουάστον.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες