5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΕΠΟ: Πέρασε το -6 για τις άδειες, καταψήφισε ο Γραμμένος, αποχώρησε η FIFA!

ΕΠΟ: Πέρασε το -6 για τις άδειες, καταψήφισε ο Γραμμένος, αποχώρησε η FIFA!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2018 18:28
«Κλείδωσε» από την ΕΠΟ η ποινή για τις ομάδες χωρίς άδεια. Καταργείται ο υποβιβασμός, επιβάλλεται -6 και ισχύει περιορισμός στις μεταγραφές. «Όχι» από Γραμμένο, δυσαρέσκεια από FIFA.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε με ψήφους 15-2 την αλλαγή ποινής για τις ΠΑΕ που δεν εξασφαλίζουν άδεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για φέτος καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν εξασφάλισαν άδεια, με τους «πράσινους» να μην έχουν ελπίδες για θετική εξέλιξη, ενώ για τους «κυανέρυθρους» προκύπτει αισιοδοξία για ανατροπή δεδομένων.Το ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που καταψήφισε ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και το άλλο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Παράλληλα, προέκυψε δυσαρέσκεια της FIFA, για τη νέα ακύρωση της ποινής υποβιβασμού, με τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, αλλά και στο μέλος της Επιτροπής, Εντουάρντο Ντερβίσι να είναι παρόντες στην συνεδρίαση! Μάλιστα, αποχώρησαν από τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος.

Γραμμένος: «Πως μπορεί να ληφθεί απόφαση αυτή την χρονική στιγμή;»

Το χρονικό πλαίσιο στο οποίο καλείται η Εκτελεστική Επιτροπή να πάρει την απόφαση για την αλλαγή της ποινής των μη αδειοδοτημένων ομάδων είναι ο λόγος που την καταψήφισε ο Βαγγέλης Γραμμένος, όπως εξήγησε με δήλωσή του.

«Αντιλαμβάνομαι το έκτακτο του θέματος αλλά καλούμαστε να κάνουμε αλλαγή ενώ ήδη συνεδριάζουν τα όργανα για την αδειοδότηση. Η χρονική στιγμή υπερβαίνει τα πράγματα. Είμαι κατά του υποβιβασμού των ομάδων αλλά το timing είναι ένας σοβαρός παράγων. Πως μπορεί να ληφθεί σε αυτήν την χρονική συγκυρία; Μετά από ώριμη σκέψη δεν μπορώ να δώσω θετική ψήφο σε όλα φέρνει προς έγκριση η Λίγκα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συνέχισε:

«Σέβομαι το κατεπείγον αλλά μερικά πράγματα είναι ανυπέρβλητα. Υπάρχει όντως αδήριτη ανάγκη αλλά ως άνθρωπος με βάση το αξιακό μου σύστημα δεν μπορώ να ψηφίσω την αλλαγή της ποινής και παρακαλώ για την κατανόησή σας».

Χούμπελ: «Δεν λύσατε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπελ Χούμπελ εξέφρασε την αντίθεσή του για την αλλαγή της ποινής των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ.

«Δεν λύσατε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση. Κάνετε λάθος εάν νομίζετε πως με το επιβάλετε ένα πρόστιμο 20.000 ή να πάρετε τέτοια απόφαση λύνεται το θέμα ή ξεπερνάτε τον κανονισμό αδειοδότησης», είπε απευθυνόμενος στο Δ.Σ.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες