5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Ξέσπασε στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Ξέσπασε στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/4/2018 21:40
Μετά τη γκέλα στη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-1 την Κέρκυρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπό το βλέμμα του Μαρτίνς. Τρομερό γκολ ο Μιραλάς, σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Βρουσάι.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας για πρώτη φορά με τον κόσμο του μετά τις 4 Φλεβάρη, «ξέσπασε» πάνω στην Κέρκυρα, παίρνοντας εμφατική νίκη με 5-1 στο Φάληρο. Με τους τρεις βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά κλείδωσαν την τρίτη θέση, έχοντας πλέον απόσταση επτά βαθμών τον Ατρόμητο και παραμένουν ζωντανοί για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού είναι στο -1 από τον ΠΑΟΚ.Ο Κόντης, που ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού μετά την αποχώρηση του Γκαρθία, δεν είχε εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού: Γκολκίπερ ο Προτό, τετράδα άμυνας με Κούτρη, Ένγκελς, Νικολάου και Ομάρ, εξάρι ο Ρομαό, μπροστά του ο Ταχτσίδης, επιτελικός ο Φορτούνης, εξτρέμ οι Μάριν και Μιραλάς και φορ ο Ανσαριφάρντ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο η Κέρκυρα είχε τα πρώτα σουτ του αγώνα με Μυτίδη (3’, 8’) και Επστάιν (4’). Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού ήρθε στο 9’ με άστοχη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, ο οποίος στο 12’ «έγραψε» το 1-0. Ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ιρανό, ο οποίος με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου.

Οι Πειραιώτες δεν έβγαλαν άλλη φάση και στο 27’ η Κέρκυρα έφερε το σκορ στα ίσια. Μετά από λάθος του Νικολάου, ο Ρόλε πέρασε κάθετη πάσα στον Επστάιν, αυτός ντρίμπλαρε τον Ένχελς, έκανε το πλασέ και νίκησε τον Προτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, όταν στο 32’ ο Μάριν βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ αλλά έκανε κακό τελείωμα. Πέντε λεπτά μετά ο Ανσαριφάρντ κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Γρομητσάρη, ενώ στο 44’ το σουτ του Μάριν έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, ο Γερμανός βρέθηκε σε θέση βολής όμως κόπηκε από τον Αντέτζο.

Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αφού στο 45+2’ ο Μιραλάς «έγραψε» το 2-1 με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Βέλγου στη δεύτερη θητεία του με τα ερυθρόλευκα έπειτα από το εύστοχο πέναλτι με τον Πλατανιά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 3-1 με τον Μάριν, ο οποίος πέρασε από τρεις παίκτες και έκανε το πλασέ, αλλά ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά (50’) η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε το κενό στην ερυθρόλευκη άμυνα και «άγγιξε» την ισοφάριση με κεφαλιά του Μυτίδη, αλλά ο Προτό αντέδρασε σωστά.

Οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 2-2 και στο 51’ απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων μετά από όμορη ομαδική ενέργεια. Ο Ταχτσίδης έδωσε στον Μιραλάς, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο και τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ. Αυτός γύρισε πολύ ωραία την μπάλα στον Φορτούνη που ερχόμενος από πίσω «έγραψε» το 3-1 με όμορφο τελείωμα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 71’ βρήκε τέταρτο γκολ. Ο Φορτούνης έκανε γέμισμα έξω από την περιοχή, η άμυνα της Κέρκυρας δεν λειτούργησε σωστά και ο Ένγχελς ολομόναχος δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 4-1. Οι «Φαίακες» είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσουν, όμως στο 82’ ο Προτό έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Μυτίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νικολάου έκανε σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Τουράμ.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87’ ο Βρουσάι. Ο Ανσαριφάρντ πέρασε κάθετα στον νεαρό άσο, ο οποίος βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο και συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες