3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Εποχή Όσκαρ Γκαρθία στον Ολυμπιακό

Εποχή Όσκαρ Γκαρθία στον Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2018 20:11
H ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος διαδέχεται τον Τάκη Λεμονή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Εποχή Όσκαρ Γκαρθία στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» και είναι ο τρίτος προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα τη φετινή σεζόν, μετά τους Μπέσνικ Χάσι και Τάκη Λεμονή.

Το προφίλ του

O 44χρονος τεχνικός, γεννημένος στο Σαμπαντέλ, αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής σε Μπαρτσελόνα, Αλαμπαθέτε, Βαλένθια, Εσπανιόλ και Γέιδα. «Κρέμασε» τα παπούτσια του το 2005 και τέσσερα χρόνια μετά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Γιόχαν Κρόιφ στην Εθνική Καταλονίας. Τον επόμενο χρόνο ανέλαβε προπονητής στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και το 2012 υπέγραψε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στην πρώτη του σεζόν, οδήγησε τους Ισραηλινούς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δέκα χρόνια «ξηρασίας», ωστόσο στο φινάλε της σεζόν αποφάσισε να αποχωρήσει για να αναλάβει τον πάγκο της Μπράιτον. Ο Ισπανός οδήγησε τους «γλάρους» ως τα ημιτελικά των πλει-οφ ανόδου στη Τσάμπιονσιπ, ωστόσο μετά τον αποκλεισμό από την Ντέρμπι ακολούθησε η παραίτηση του.

Μετά από ένα μικρό πέρασμα στην Γουότφορντ (2014), όπου έλυσε το συμβόλαιο του μετά από προβλήματα υγείας (σ.σ. ενοχλήσεις στο στήθος), υπέγραψε στην Σάλτσμπουργκ, την οποία οδήγησε σε δύο νταμπλ Αυστρίας (2015, 2016). Συνήθως παρατάσσει τις ομάδες του σε σύστημα 4-3-3 και εναλλακτικά σε 4-4-2, ενώ έχει δηλώσει πως είναι λάτρης του επιθετικού τρόπου παιχνιδιού.

Το καλοκαίρι υπέγραψε στην Σεντ Ετιέν αντικαθιστώντας τον Κριστόφ Γκαλτιέρ. Η θητεία του στους «στεφανουά» αποδείχθηκε επεισοδιακή και ο 44χρονος αποχώρησε τον Νοέμβριο μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα με 5-0 από την Λιόν. Ο Ισπανός βρίσκονταν συνεχώς σε αντιπαραθέσεις με τη διοίκηση, ενώ παίκτες δήλωναν δημόσια ότι δεν καταλάβαιναν τι ήθελε από αυτούς στο γήπεδο. Μάλιστα, κατηγορήθηκε για λάθη στην προετοιμασία το καλοκαίρι, αφού κατά τη διάρκεια της σεζόν προέκυψαν αρκετοί μυϊκοί τραυματισμοί παικτών.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 44χρονο προπονητή, κ. Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Όσκαρ Γκαρθία γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1973 στη Σαμπαντέλ της Βαρκελώνης.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ακαδημία της Barcelona και μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα», όπου και αγωνίστηκε για έξι χρόνια με μεγάλη επιτυχία! Επίσης, στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε στις Valencia, Espanyol Albacete και Lleida.

Ως προπονητής έχει κατακτήσει δύο νταμπλ Αυστρίας με την Red Bull Salzburg (2015/2016, 2016/2017) και ένα πρωτάθλημα Ισραήλ με την Maccabi Tel Aviv (2012/2013). Επίσης, διετέλεσε με επιτυχία τεχνικός της Brighton και της Watford στην Αγγλία και της Saint-Étienne στη Γαλλία αλλά και της ομάδας Νεων της Barcelona.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες