2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Στη κορυφή με… υπογραφή Λιβάγια

Σούπερ Λιγκ: Στη κορυφή με… υπογραφή Λιβάγια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/11/2017 21:47
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάγια (2 γκολ) η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή. Το τρίτο γκολ ο Μπακασέτας, στους κατοίκους της Μάνδρας οι εισπράξεις του ματς.

Παρά τις απουσίες βασικών παικτών, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και πέρασε μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Μάρκο Λιβάγια με δύο γκολ σε δέκα λεπτά (39’, 49’) «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για την «Ένωση», η οποία βρήκε και τρίτο γκολ με τον Μπακασέτα (63’).Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τις αρκετές απουσίες, καθώς σε αυτές των Μάνταλου, Γιόχανσον και του τιμωρημένου Αραούχο, προστέθηκε και εκείνη του Αντρέ Σιμόες, την ίδια στιγμή που από τον πάγκο της απουσίαζε και ο Μανόλο Χιμένεθ, λόγω της τιμωρίας του. Μάλιστα, στο ημίχρονο αποχώρησε και ο Ούρος Τσόσιτς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον αριστερό προσαγωγό.

Παρά το μεγάλο απουσιολόγιο, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι η «Ένωση» απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Κοκκαλά.

Ωστόσο στο 39’ οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να προηγηθούν στη δεύτερη τελική τους προσπάθεια εντός περιοχής. Ο Λιβάγια πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, μπήκε σ’ αυτή και με πλασέ στην απέναντι γωνία «έγραψε» το 1-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λαμπρόπουλος αντικατέστησε τον τραυματία Τσόσιτς και λίγα λεπτά μετά (49’), ο Λιβάγια «κλείδωσε» το ματς. Μετά από κάθετη του Μπακασέτα, ο Κροάτης άδειασε έναν αντίπαλο, γύρισε προς την εστία και με όμορφο τελείωμα έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ.

Ο Πλατανιάς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ. Στο 53’ το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ακολούθησαν δύο καλές στιγμές του Χριστοδουλόπουλου με σουτ (57’) και κεφαλιά (58’) που πέρασαν λίγο άουτ. Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 63’, όταν μετά από σέντρα του Λόπες, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά και «έγραψε» το 3-0.

Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο 73’ ο Κοκκαλάς έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 75’ ο πορτιέρο του Πλατανιά έδιωξε με το πόδι το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου. Τέσσερα λεπτά μετά, η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Κονέ βρήκε στο δοκάρι και το 3-0 έμεινε ως το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα θα πάνε στους πληγέντες της Μάνδρας. Όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ, κόπηκαν 20.586 εισιτήρια για το ματς και οι μεικτές εισπράξεις είναι 114.345 ευρώ.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46' Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (76' Κονέ), Λόπες, Λιβάια (71' Γιακουμάκης).

Πλατανιάς (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμόνα, Ούες, Πατράλης (64' Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82' Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (67' Μπούντνικ).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες