7

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Προκριματικά Μουντιάλ: Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/9/2017 23:40
Η Εθνική το πάλεψε κόντρα στο Βέλγιο, ωστόσο ηττήθηκε με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σ’ ένα πεντάλεπτο και τα τρία γκολ (73’ Ζέκα/ 70’ Βερτόνγχεν, 75’ Λουκάκου), προκρίθηκαν στα τελικά της Ρωσίας οι Βέλγοι και θα είναι βαθμολογικά αδιάφοροι στο ματς με τη Βοσνία.

Η Εθνική έβγαλε πάθος και όρεξη κόντρα στο Βέλγιο, ωστόσο η ποιότητα των «κόκκινων διαβόλων» τους επέτρεψε να φύγουν με τη νίκη (2-1) από το «Γ. Καραϊσκάκης» και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.Η «γαλανόλευκη» είχε φάσεις και δοκάρι για να προηγηθεί, βρέθηκε πίσω κόντρα στη ροή από μακρινό σουτ του Βερτόνχεν (70’) και παρότι βρήκε άμεση απάντηση με τον Ζέκα (73’), το γκολ του Λουκάκου στο 75’ έριξε τη χαριστική βολή στους Έλληνες διεθνείς, που στο τέλος κινδύνεψαν και με τρίτο γκολ.

Το κακό είναι διπλό για την Ελλάδα, αφού όχι μόνο υποχώρησε στην 3η θέση μετά τη νίκη της Βοσνίας στο Γιβραλτάρ (4-0) αλλά επέτρεψε στους Βέλγους να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τους Βόσνιους. Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε δεν ορίζει πλέον την τύχη της αφού θα πρέπει να κάνει το «2 στα 2» με Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός) και να ελπίζει σε απώλεια βαθμών της Βοσνίας. Ουσιαστικά, η «γαλανόλευκη» πληρώνει την «λευκή» ισοπαλία με την Εσθονία στο «Καραϊσκάκη», αφού εάν είχε «καθαρίσει» το ματς, η πρόκριση θα περνούσε από τα δικά της πόδια.

Το ματς:


Προκριματικά Μουντιάλ: Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική (video)
Η Ελλάδα έδωσε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Βέλγιο, ωστόσο είχε κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Καρνέζη και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις. Στο 12’ ο Δώνης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και παρά την πίεση από τους Βέλγους αμυντικούς, κατάφερε να σουτάρει, με τον Κουρτουά να αποκρούει.

Έξι λεπτά μετά (18’) ο Φορτούνης επιχείρησε τρομερό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κουρτουά να αγγίζει τη μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά οι Βέλγοι κινδύνεψαν ξανά, όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη, η μπάλα βρήκε στον Βερτόνχεν και πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου η Εθνική προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να βρει Δώνη και Φορτούνη, βάζοντας πολλά προβλήματα στη βελγική άμυνα. Ενδεικτική η φάση του 40’ όπου ο Κουρτουά πρόλαβε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα προ του Φορτούνη, ενώ στο 44’ ο Βερτόνχεν έκοψε σωτήρια την σέντρα του Ζέκα. Το ημίχρονο τελείωσε με το Βέλγιο να είχε 63% κατοχή μπάλας αλλά καμία αξιόλογη φάση για γκολ.

Η Εθνική συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο το Βέλγιο τιμώρησε την πρώτη της αμυντική αδράνεια. Στο 70’ ο Βερτόνχεν έμεινε μόνος του έξω από την περιοχή και με τρομερό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. Η «γαλανόλευκη» δεν πτοήθηκε και στο 73’ έφερε το σκορ στα ίσια, όταν μετά από σέντρα του Τζαβέλλα, ο Ζέκα κινήθηκε σαν φορ και με ωραίο μονοκόμματο σουτ, νίκησε τον Κουρτουά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το «Καραϊσκάκης» είχε πάρει… φωτιά ωστόσο πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, το Βέλγιο πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μενιέ έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Λουκάκου μπήκε ανάμεσα στους δύο στόπερ και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Καρνέζη. Το γκολ αποδείχθηκε χαριστική βολή, αφού η Ελλάδα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και μάλιστα κινδύνεψε με ένα τρίτο γκολ. Ο Καρνέζης με σωτήριες επεμβάσεις είπε «όχι» στους Λουκακου και Μέρτενς, κρατώντας το 2-1 υπέρ του Βελγίου ως το φινάλε.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68' Λυκογιάννης), Τζιόλης, Φορτούνης (89' Βέλλιος), Δώνης

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (89' Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74' Αζάρ), Καράσκο (79' Τσαντλί).

Η βαθμολογία:


1. Βέλγιο 22 (35-3) +32
2. Βοσνία 14 (19-8) +11
3. Ελλάδα 13 (11-5) +6
4. Κύπρος 10 (8-11) -3
5. Εσθονία 5 (5-17) -12
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37) -34

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:


9η αγωνιστική (7/10)

Κύπρος - Ελλάδα, Βοσνία - Βέλγιο

10η αγωνιστική (10/10)

Ελλάδα - Γιβραλτάρ, Εσθονία - Βοσνία

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες