2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Άγιαξ, διέσυρε τη Λιόν!

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Άγιαξ, διέσυρε τη Λιόν!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2017 21:38
Σ’ ένα φανταστικό ματς στο Άμστερνταμ, ο Άγιαξ διέλυσε με 4-1 την Λιόν και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Τραορέ (25’, 71’), Ντόλμπεργκ (34’) και Γιουνές (49’) τα γκολ, μείωσαν με Βαλμπουενά (66’) οι «λιονέ».

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο Άγιαξ. Η νεανική ομάδα του Πέτερ Μπος (μ.ο ηλικίας ενδεκάδας 22 χρόνια & 137 ημέρες) διέλυσε με 4-1 την Λιόν στο Άμστερνταμ, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες για περισσότερα γκολ! Ευκαιρίες για να σκοράρουν κι άλλο γκολ είχαν και οι «λιονέ», που πλέον όμως βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της ρεβάνς.Ο Αίαντας επέστρεψε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια και παρά τις σημαντικές απουσίες στην άμυνα (Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Σινκγκράβεν), ξεκίνησε εξαιρετικά στο ματς, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο!

Από εκτέλεση φάουλ του Ζίγες στο 25’, ο Μπέρτραν Τραορέ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, ενώ στο 34’ ο Αφρικανός έστρωσε με το κεφάλι στον Ντόλμπεργκ και αυτός δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Μέχρι εκείνο το σημείο η Λιόν είχε την υπεροχή, ωστόσο με εξαίρεση το χαμένο τετ-α-τετ του Κορνέ στο 10ο λεπτό, δεν είχε καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις.

Ο «Αίαντας» εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των Γάλλων και στο φινάλε του ημιχρόνου (44’) είχε τεράστια ευκαιρία για το 3-0, με τον Λόπες να νικά σε τετ-α-τετ τον Γιουνές. Τα αμυντικά προβλήματα της Λιόν συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε τρίτο γκολ στο 49’. Μετά από αντεπίθεση, ο Γιουνές βρέθηκε απέναντι από τον Λόπες και με βοήθεια της κόντρας από τον Ενκουλού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε δαιμονιώδη ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονταν η μία την άλλη εκατέρωθεν. Στο 52’ ο Ονάνα έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Φεκίρ, ενώ στο 56’ οι αμυντικοί της Λιόν έκοψαν σωτήρια τον Ζαλέ. Ένα λεπτό μετά ο Λόπες έδιωξε το δυνατό σουτ του Ντόλμπεργκ, ενώ στο 64’ «έβγαλε» και το πλασέ του Τραορέ.

Η Λιόν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς στο 66’, όταν μετά από διώξιμο του Σένε, η μπάλα στρώθηκε στον Βαλμπουενά και αυτός με ωραίο σουτ «έγραψε» το 3-1. Ένα λεπτό μετά (67’), το σουτ του Ζιγιές πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 68’ ο Ονάνα νίκησε σε τετ-α-τετ τον Φεκίρ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 71’ ο Άγιαξ πέτυχε τέταρτο γκολ χάρη σε κοντινή προβολή του Τραορέ, ύστερα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία των Ολλανδών.

Ακολούθησε διπλή απόκρουση του Ονάνα σε προσπάθειες των Γκεζάλ (74’) και Ράφαελ (74’), ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Γιουνές έφυγε στην κόντρα, προσπέρασε τον Λόπες, όμως το γύρισμα του δεν βρήκε κάποιον παίκτη. Ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ της Λιόν απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Γιουνές, ενώ στο 77’ νίκησε σε τετ-α-τετ και τον Φαν ντε Μπικ. Ο Άγιαξ συνέχισε να πιέζει για 5ο γκολ, αλλά ο Λόπες δήλωσε ξανά «παρών» στο 90+2’, διώχνοντας με το πόδι το σουτ του Ζιγιές. Το 4-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και ο «Αίαντας» έβαλε πλώρη για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες