ΕΣΗΕΑ εναντίον ΕΟΚ: «Να απευθύνεστε ισότιμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης»
Θέση για τον τρόπο με τον οποίο έχει προγραμματιστεί η σημερινή (16/9, 13:00) συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης), Βαγγέλη Λιόλιου, πήρε η ΕΣΗΕΑ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς την Ομοσπονδία.Η συνέντευξη έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube από το κανάλι της ΕΟΚ, παρουσία έξι δημοσιογράφων, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις για τον περιορισμένο αριθμό των προσκεκλημένων.
Μία ημέρα νωρίτερα είχε τοποθετηθεί και ο ΠΣΑΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε ερωτηθεί ούτε είχε συναινέσει σε αποκλεισμό δημοσιογράφων από τη διαδικασία.Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει στην επιστολή της ότι η συγκεκριμένη πρακτική έχει δημιουργήσει ανησυχία και ερωτήματα, καλώντας τόσο τον Βαγγέλη Λιόλιο όσο και την ΕΟΚ να απευθύνονται ισότιμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ποια είναι η στοιχηματική η οποία έχει λανσάρει προσφορά* γνωριμίας με πριμοδότηση του 50% της αρχικής κατάθεσης; ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ!
*Ισχύουν Όροι & ΠροϋποθέσειςΗ επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς την ΕΟΚ:
«Κύριε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ πληροφορήθηκε ότι προτίθεστε να απευθυνθείτε στο φίλαθλο κοινό, μέσω του καναλιού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) στο YouTube, με προσκεκλημένους έξι διακεκριμένους συναδέλφους μας. Η ασυνήθιστη αυτή πρακτική έχει προκαλέσει ανησυχία σε συναδέλφους, που καλύπτουν το χώρο του μπάσκετ και δεν έχουν προσκληθεί, για αποκλεισμό τους. Δημιουργεί επίσης ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της.
Σας επισημαίνουμε ότι η επιλεκτική πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου πλήττει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και σας καλούμε να απευθύνεστε ισότιμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας».
Περισσότερες ειδήσεις
16/9/2026 13:32
Κόντης: «Να κάνουμε θόρυβο και στην Ευρώπη»
16/9/2026 13:20
Παναιτωλικός: Επίσημο του Θυμιάνη
16/9/2026 12:26
Περσίδης: «Ο Όσμαν μου δίνει κίνητρο»
16/9/2026 12:01
Μπαρτσελόνα: «Εξετάζει Φάμπρεγας»
16/9/2026 11:52
Τι ώρα παίζει ο Ολυμπιακός σήμερα και σε ποιο κανάλι (16/9)
Πείτε τη γνώμη σας: