Προπονητής Λέφσκι Σόφιας: «Μπορούμε να αποκλείσουμε τον ΟΦΗ»
Την πίστη του ότι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας μπορεί να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ εξέφρασε ο προπονητής της βουλγαρικής ομάδας, Χρίστο Γιάνεφ, ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.Οι Κρητικοί απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στη League Phase μετά τη νίκη τους στο Παγκρήτιο, χάρη στα δύο γκολ του Ταξιάρχη Φούντα και το τέρμα του Λερόι Αμπάντα Ντίκμαν στις καθυστερήσεις. Πλέον, καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους αβαντάζ, στη ρεβάνς της Πέμπτης (27/8, 21:00).Η αποστολή του ΟΦΗ αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (26/8) για τη Βουλγαρία, με τον Πρόεδρο της κρητικής ΠΑΕ, Μιχάλη Μπούση, να ταξιδεύει μαζί με την ομάδα και να βρίσκεται στο πλευρό της σε ακόμη μία σημαντική ευρωπαϊκή αναμέτρηση.
Παρά το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η ΤΣΣΚΑ, ο Γιάνεφ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι εξακολουθεί να πιστεύει στις πιθανότητες πρόκρισης των παικτών του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρίστο Γιάνεφ:
Για τις πιθανότητες ανατροπής απέναντι στον ΟΦΗ: «Πιστεύω σε αυτούς τους τύπους. Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε έναν καλό αγώνα και, αν είμαστε τυχεροί, να αποκλείσουμε τον ΟΦΗ. Έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τους απόντες. Ελπίζω όλοι οι υπόλοιποι να είναι υγιείς και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει για τον αγώνα».
Για το 3-0 του πρώτου αγώνα: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν πρέπει να αυταπατόμαστε, το 0-3 είναι ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά αποτελεί και μία ευκαιρία για την ομάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο γήπεδο και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στον πρώτο αγώνα δημιουργήσαμε αρκετές καταστάσεις και θα έπρεπε να είχαμε πετύχει ένα γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό δεν μετράει. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο ακριβείς στην τελική προσπάθεια».
Πόσο;;;
⚪⚫ Απόδοση* 150.00 για την πρόκριση του ΟΦΗ στην League Phase του Europa League. Για νέα μέλη με εγγραφή
⚪⚫ Απόδοση* 150.00 για την πρόκριση του ΟΦΗ στην League Phase του Europa League. Για νέα μέλη με εγγραφή
(*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)
Για την αντίδραση που περιμένει από την ομάδα του: «Ένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να αλλάξει τη στάση μας απέναντι στη δουλειά ούτε την αυτοπεποίθησή μας. Αυτά αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Δεν είμαστε η πρώτη ομάδα στον κόσμο που χάνει με 0-3 και δεν θα είμαστε η τελευταία. Είναι, όμως, μία ευκαιρία να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι».
Για τη νοοτροπία που θέλει να έχει η ΤΣΣΚΑ: «Είδαμε ότι η Μακάμπι ήρθε και έδειξε αυτοπεποίθηση. Μας δυσκόλεψε όσο περισσότερο μπορούσε και πρέπει να μάθουμε από αυτό. Ακόμη και μέσα από τις ήττες πρέπει να κρατάμε τα καλά στοιχεία. Να μην τα παρατήσουμε, να διατηρήσουμε την καλή ενέργεια και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε τον αντίπαλο. Όλα είναι πιθανά. Ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση πριν από έναν σημαντικό αγώνα και εμείς θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό».
Για τη συνεργασία του με τον αθλητικό διευθυντή Βαλεντίν Ιλίεφ: «Εννοείτε αν είναι αλήθεια επειδή το γνωρίζετε ως πληροφορία ή απλώς αναρωτιέστε; Είμαστε μία ομάδα, όλοι μαζί. Έχει ο Βάλιο Ιλίεφ ποδοσφαιρική εμπειρία; Ναι. Αν δεν συζητώ για την ομάδα μου με τους ανθρώπους της ομάδας, τότε δεν κάνω αρκετά γι' αυτήν. Χρησιμοποιώ κάθε ευκαιρία για να γίνω καλύτερος».
Για τη στήριξη του κόσμου στη ρεβάνς: «Γνωρίζουμε ότι υποστήκαμε μία βαριά ήττα και πάνω απ' όλα θέλουμε να βγούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε για την τιμή μας και για να αποκτήσουμε εμπειρία. Όσο περισσότεροι πιστεύουν ότι η ΤΣΣΚΑ μπορεί να τα καταφέρει, τόσο περισσότερη ενέργεια θα δώσει αυτό στην ομάδα και τόσο μεγαλύτερο κίνητρο θα έχουμε. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση και μία ευκαιρία να δείξουμε ότι η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει στον τελικό στόχο».
Περισσότερες ειδήσεις
26/8/2026 14:52
Ολυμπιακός: Δικά του τα δικαιώματα του Ζότα
26/8/2026 14:24
Ηρακλής μεταγραφές: Πάει για κάτι σπουδαίο – Παίρνει Λαουρίτσεν
26/8/2026 14:17
Τι ώρα παίζει η ΑΕΚ σήμερα και σε ποιο κανάλι
26/8/2026 14:09
Παναθηναϊκός: Δανεικός στη Χάβρη ο Τουμπά
Πείτε τη γνώμη σας: