Αλλαγές στους κανονισμούς από τη FIFA
Η FIFA επεξεργάζεται ένα πακέτο τροποποιήσεων στους κανονισμούς, με βασικό στόχο την επιτάχυνση του ρυθμού, τη μείωση των καθυστερήσεων και την πιο ομαλή ροή των αγώνων. Οι προτάσεις έχουν ήδη ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης γενικής συνέλευσης της IFAB και, σε περίπτωση έγκρισής τους, θα τεθούν σε ισχύ από το επερχόμενο ΜουντιάλΣτον πυρήνα των αλλαγών βρίσκεται η καθιέρωση αυστηρών χρονικών περιορισμών στις επανεκκινήσεις του παιχνιδιού. Μελετάται η εφαρμογή αντίστροφης μέτρησης διάρκειας 8 έως 10 δευτερολέπτων για τα πλάγια άουτ, τα ελεύθερα από την εστία και τις αλλαγές ποδοσφαιριστώνΤροποποιήσεις εξετάζονται και στον χειρισμό των τραυματισμών, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό, ποδοσφαιριστές που δέχονται ιατρική περίθαλψη ενδέχεται να υποχρεώνονται να παραμένουν εκτός αγωνιστικού χώρου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά την επανέναρξη, ώστε να αποφεύγονται σκόπιμες διακοπές του αγώνα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στο VAR. Η IFAB εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η παρέμβαση του συστήματος σε περιπτώσεις λανθασμένης δεύτερης κίτρινης κάρτας που καταλήγει σε αποβολή, καθώς και σε ξεκάθαρα σφάλματα που αφορούν αποφάσεις για κόρνερ. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι ο βασικός προσανατολισμός παραμένει ο περιορισμός του VAR στις τέσσερις θεμελιώδεις κατηγορίες φάσεων: γκολ, πέναλτι και απευθείας κόκκινες κάρτες.
Στο τραπέζι βρίσκεται και ο αποκαλούμενος «Νόμος του Βενγκέρ», ο οποίος προβλέπει ότι ένας ποδοσφαιριστής θα λογίζεται σε θέση οφσάιντ μόνο εφόσον ολόκληρο το σώμα του βρίσκεται μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Η συγκεκριμένη τροποποίηση απευθύνεται κυρίως σε διοργανώσεις χωρίς VAR και αναμένεται να εφαρμοστεί αρχικά σε πιλοτική μορφή.
Τέλος, η IFAB αναφέρεται στην πρόοδο του ημιαυτόματου οφ-σάιντ και στην εξέλιξη του Football Video Support, μιας πιο απλής εκδοχής του VAR για διοργανώσεις με περιορισμένες τεχνολογικές δυνατότητες.
Όπως επισημαίνεται, το σύνολο των προτάσεων βασίζεται στη θετική εμπειρία από τον περιορισμό του χρόνου που μπορούν οι τερματοφύλακες να κρατούν την μπάλα, μέτρο που συνέβαλε αισθητά στην αύξηση του ρυθμού των αγώνων.
Η ομάδα του Agones.gr προτείνει:
🎯Για παίκτες αμιγώς καζινικούς 👉 ΕΓΓΡΑΦΗ🎁Σχεδόν οκτώ στους δέκα αναγνώστες του Agones.gr την επιλέγουν για εγγραφή
✨Η συγκεκριμένη προσφορά* αναβαθμίστηκε με περισσότερα δώρα*! ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Πείτε τη γνώμη σας: