Εύκολη επικράτηση των Λέικερς
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Λέικερς. Τελευταία φορά έχασαν από τους Σπερς με 108-136, σε ματς όπου η βασική πεντάδα ξεκουράστηκε. Έτσι υποχώρησαν στο 32-21 και βρίσκονται στην 6η θέση της Δύσης. Οι Λέικερς δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την επιθετική ροή των Σπερς και, δεχόμενοι 47 πόντους στην πρώτη περίοδο, βρέθηκαν από νωρίς πίσω με διαφορά 17 πόντων. Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα δεν άλλαξε και η διαφορά επεκτάθηκε ακόμη και στους 30 πόντους. Έτσι, στο δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε τυπικό χαρακτήρα. Παρά την ήττα ξεχώρισε ο Κέναρτ που τελείωσε το ματς με 14π. και 4ασ. Θετικά δείγματα άφησε ο Ντρου Τίμι που σκόραρε 14π. με 5/8 συνολικά σουτ, ενώ ο Χέις πρόσθεσε 13π., 4ριμπ. και 3ασ. Τέλος, άστοχος ήταν ο Χατσιμούρα που είχε 6π. με 3/12 συνολικά σουτ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένει σταθερά ο γκαρντ Ντόντσιτς
ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
Κατρακύλα δίχως τελειωμό για τους Μάβερικς, καθώς μετρούν 8 συνεχόμενες ήττες. Έτσι υποχώρησαν στο 19-34 και έπεσαν στη 12η θέση της Δύσης. Τελευταία φορά έχασαν από τους Σανς με 120-111. Οι Μάβερικς ήταν απογοητευτικοί στο ξεκίνημα και βρέθηκαν πίσω στην πρώτη περίοδο με 36-16. Στη δεύτερη περίοδο βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και κατέβασαν τη διαφορά στους 17 πόντους. Όμως στην τρίτη περίοδο, αντί να μικραίνει, η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε ξανά κοντά στους 20 πόντους. Στην τελευταία περίοδο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε μονοψήφια νούμερα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρσαλ που σκόραρε 31π. με 12/17 συνολικά σουτ. Ο Κούπερ Φλαγκ τελείωσε το ματς με 27π. και 5ριμπ., ενώ από 13π. σημείωσαν τόσο ο Μίντλετον όσο και ο Ουάσινγκτον.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένουν σταθερά ο γκαρντ Ίρβινγκ, ο φόργουορντ Κούπερ Φλαγκ που θα χάσει και το All-Star Game και ο σέντερ Λάιβλι που χάνει όλη τη φετινή σεζόν.
Χρήστος Μπίτσιος
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Οι Μάβερικς βρίσκονται σε τραγική αγωνιστική περίοδο το τελευταίο διάστημα και η απουσία του Κούπερ Φλαγκ κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους ώστε να διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα. Έτσι, εκτιμώ ότι οι Λέικερς θα φτάσουν σε μία εύκολη επικράτηση χωρίς να ζοριστούν ιδιαίτερα.