Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Με το… αριστερό Ελλάδα και Ρανιέρι

Προκριματικά Euro: Με το… αριστερό Ελλάδα και Ρανιέρι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/9/2014 23:38
Με εντός έδρας ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro η Ελλάδα, καθώς η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία χάρη σε πέναλτι του Μαρίκα (10’), ο οποίος αποβλήθηκε στο 53’, ωστόσο η Εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, έχοντας ως μοναδική μεγάλη ευκαιρία την κεφαλιά του Τοροσίδη που χτύπησε στο δοκάρι στο 88’.

Με ήττα ξεκίνησε την θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ο Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς η «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016.

Δίκαιη νίκη για τη Ρουμανία, η οποία ξεκίνησε ιδανικά και πήρε προβάδισμα μόλις στο 10ο λεπτό με πέναλτι του Μαρικα που κέρδισε ο Τσίπριου από τον Χολέμπας. Μάλιστα οι Ρουμάνοι είχαν κάποιες καλές στιγμές για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους.

Στην επανάληψη, ο σκόρερ των Ρουμάνων αποβλήθηκε στο 53’, ωστόσο η Ελλάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα , καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ με εξαίρεση την κεφαλιά του Τοροσίδη στο 88’ που κατέληξε στο δοκάρι του Ταταρουσάνου.

Ντεμπούτο για Μάνταλο και Διαμαντάκο, με την Εθνική να καλείται να αλλάξει αρκετά πράγματα ενόψει της συνέχειας. Επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Φινλανδία στο Ελσίνκι (11/10), με τους Φινλανδούς να βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου (νίκησαν με 3-1 τα Νησιά Φερόε) μαζί με τη Ρουμανία και την Β. Ιρλανδία που κέρδισε νωρίτερα την Ουγγαρία.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (65’ Κονέ), Ταχτσίδης, Μάνταλος (65’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (46’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Ρατς, Τάμας, Χομπαν (84’ Πρεπελίτσα), Κίρικες, Τσιπριου (89’ Τόρζε), Πιντίλι, Μαρικά, Μαξίμ (68’ Ενάκε), Στάνκου, Γκριγκόρε.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Φινλανδία 3
2. Β. Ιρλανδία 3
3. Ρουμανία 3
4. Ουγγαρία 0
5. Ελλάδα 0
6. Ν. Φερόε 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.