Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/4/2024 03:43
Ο Άντρε Βίλας-Μπόας είναι ο νέος πρόεδρος της Πόρτο βάζοντας τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα στον προεδρικό θώκο των «δράκων». «Η Πόρτο είναι ξανά ελεύθερη» δήλωσε ο άλλοτε τεχνικός της ομάδας, που δέχτηκε λεκτική επίθεση από οργανωμένους οπαδούς.

Ιστορικές στιγμές για την Πόρτο καθώς μετά από 42 χρόνια ο Πίντο Ντα Κόστα δεν είναι πλέον ο πρόεδρος του συλλόγου. Διάδοχος του ο Άντρε Βίλας Μπόας, ο οποίος νίκησε τον προκάτοχο του στην εκλογική διαδικασία με συντριπτικό ποσοστό που σύμφωνα με την A Bola αγγίζει το 70% και αποτελεί τον νέο ισχυρό άνδρα των «δράκων».

Κατά την ομιλία του ο 46χρονος προχώρησε σε ηχηρές δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, χάρη σε εσάς σήμερα η Πόρτο είναι ξανά ελεύθερη. Σήμερα είναι η μέρα που ξεκινάμε και γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της Πόρτο, μια Πόρτο των μελών και για τα μέλη. Μια Πόρτο νικήτρια. Μεγάλη ευθύνη πέφτει πάνω μου, γνωρίζουμε τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με δουλειά στις απαιτήσεις σας».

Γεννημένος στο Πόρτο, ο Βίλας-Μπόας ανέλαβε τον πάγκο της ομώνυμης ομάδας τη σεζόν 2010-11 και την οδήγησε στην κατάκτηση του εγχώριου «νταμπλ», στο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ. Έγινε έτσι ο νεότερος προπονητής που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο σε ηλικία 33 ετών και 213 ημερών.

Το βράδυ του Σαββάτου (27/4) ο Πορτογάλος έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα στον προεδρικό θώκο του συλλόγου. Μια θητεία με πολύ μεγάλες επιτυχίες αφού οι «δράκοι» κατέκτησαν 23 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 15 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 22 Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Κύπελλα UEFA/Γιουρόπα Λιγκ, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 2 Διηπειρωτικά. Σύμφωνα με τα πορτογαλικά Μέσα, στη θητεία του Ντα Κόστα ο σύλλογος κατέκτησε πάνω από 1300 τίτλους σε όλα τα σπορ!

Ο Ντα Κόστα είχε την στήριξη των οργανωμένων οπαδών οι οποίοι τον αποθέωσαν κατά την αποχώρηση του από το «Ντραγκάο» ενώ κινήθηκαν απειλητικά κατά του Βίλας-Μπόας τον οποίο εξύβρισαν ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για να μην πλησιάσουν περισσότερο στο χώρο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον του Σέρζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της ομάδας, καθώς μπορεί ο 49χρονος να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του αλλά αυτό θα είχε ισχύ μόνο αν έβγαινε ξανά πρόεδρος ο Ντα Κόστα!

«Δεν έχω αντικαταστάτη. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν σε εύθετο χρόνο. Εχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ και χρειάζεται η μέγιστη συγκέντρωση. Μακάρι αυτό το αποτέλεσμα να επιτρέψει στην ομάδα να επικεντρωθεί στον βασικό στόχο που είναι το Κύπελλο Πορτογαλίας», σχολίασε σε σχετική ερώτηση ο νέος πρόεδρος της Πόρτο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.