Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πεν.): Άντεξε στην «κόλαση» η «Βασίλισσα» και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4»! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πεν.): Άντεξε στην «κόλαση» η «Βασίλισσα» και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4»! (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
18/4/2024 00:54
Τεράστια πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Έτιχαντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με τη «Βασίλισσα» να επικρατεί τελικά στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 3-4 κι ενώ κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 1-1.

Οι Άγγλοι ήταν κυρίαρχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ωστόσο έμειναν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ροντρίγκο στο 12’. Πίεσαν ασφυκτικά τους «Μερένγκες» για την ισοφάριση και τελικά άργησαν αλλά τη βρήκαν στο 76’ με τον Ντε Μπρόινε να φέρνει το ματς στα ίσα.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου τίποτα δεν άλλαξε ενώ και οι ευκαιρίες μειώθηκαν και εν τέλει η ομάδα του Αντσελότι πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά στα πέναλτι, με τον Λούνιν να αποκρούει δις.

Οι Μαδριλένοι, θα βρουν μπροστά τους τη Μπάγερν Μονάχου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην «Allianz Arena» και τη ρεβάνς να λαμβάνει χώρα στο «Μπερναμπέου».

Ασφυκτική η Σίτι, αποτελεσματική Ρεάλ

Στους ίδιους φρενήρεις ρυθμούς στους οποίους κυμάνθηκε το πρώτο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» ξεκίνησε η σπουδαία ρεβάνς του «Έτιχαντ» ανάμεσα σε Σίτι και Ρεάλ, με το ματς να «ανάβει» με τη συμπλήρωση 10 λεπτών και τη «Βασίλισσα» να απειλεί με το σουτ του Καμαβινγκά στο 11’ και τον Έντερσον να αντιδρά σωστά.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η ομάδα του Αντσελότι βγήκε και πάλι στην επίθεση και σόκαρε τους Άγγλους ανοίγοντας το σκορ με τον Ροντρίγκο να βρίσκει δίχτυα με διπλή προσπάθεια ύστερα από το «μπάσιμο» και το γύρισμα του Βινίσιους από τα δεξιά.


Οι «Πολίτες» δεν γινόταν να μη βγάλουν αντίδραση άμεσα και στο 16’ ο Χάαλαντ έριξε «προειδοποιητική βολή», με την κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση να περνάει πάνω από την εστία του Λούνιν, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Νορβηγός σε φάση διαρκείας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Μαδριλένων, με τον Σίλβα στο ριμπάουντ να αιφνιδιάζεται και να στέλνει τη μπάλα άουτ από τα δυο μέτρα.



Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν την ασφυκτική τους πίεση έχοντας υποχρεώσει τη Ρεάλ σε μόνιμα παθητικό ρόλο και στο 27’ ο Ντε Μπρόινε δοκίμασε και πάλι τον Λούνιν από απόσταση αλλά ο Ουκρανός απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ ο Βέλγος δοκίμασε επίσης την τύχη του στο 33’, αλλά το μακρινό του σουτ με το αριστερό έφυγε ψηλά.



Τρία λεπτά μετά ο Γκρίλις βγήκε επικίνδυνα από τα αριστερά με χώρο μπροστά του, όμως στην προσπάθειά του παρενεβλήθη ο Ρούντιγκερ αλλοιώνοντας το σουτ του από πλάγια θέση και στις τελευταίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντε Μπρόινε πήγε να αιφνιδιάσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ τον Λούνιν που ωστόσο έδιωξε με υπερένταση στο 45’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το νέο μακρινό σουτ, αυτή τη φορά από τον Φόντεν έφυγε πάνω από τα δοκάρια των «Μερένγκες».





Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τη Ρεάλ επί της ουσίας να έχει μόνο το γκολ να επιδείξει σε ένα ολόκληρο 45λεπτο και τη Σίτι να ψάχνει μανιωδώς την ισοφάριση αλλά να «ζορίζεται» απέναντι στη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων.

Επέμειναν οι Άγγλοι και τελικά δικαιώθηκαν με τον Ντε Μπρόινε

Το σύνολο του Γκουαρντιόλα επανήλθε στο ίδιο τέμπο με την έναρξη της επανάληψης και προτού συμπληρωθούν δύο λεπτά, ο Γκρίλις ανησύχησε ξανά τον Λούνιν με δυνατό βολέ, με τον Ουκρανό να αποκρούει και πάλι, παρά το γεγονός ότι είχε ουκ ολίγα σώματα συμπαικτών στο οπτικό του πεδίο.

Η Ρεάλ αδυνατούσε να κρατήσει τους «Πολίτες» μακριά από την περιοχή της και στο 51’ λίγο έλειψε ο Χάαλαντ να υποχρεώσει τον Νάτσο σε τραγικό αυτογκόλ, ενώ μετά το κόρνερ που αποκόμισαν οι Άγγλοι, ο Φόντεν αν και είχε την ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο, το σουτ που έπιασε από ευνοϊκή θέση ήταν πολύ «χλιαρό» και κατέληξε στην αγκαλιά του Ουκρανού πορτιέρο.



Οι «Μερένγκες» προσπάθησαν να «παγώσουν» κάπως τον ρυθμό των γηπεδούχων και για ένα 20λεπτο τα κατάφεραν αρκετά καλά, με τον Γκρίλις στο 70’ να έχει την αμέσως επόμενη ενδιαφέρουσα ευκαιρία για τη Σίτι, με ένα σουτ που επιχείρησε από πολύ πλάγια θέση, για το οποίο είχε για ακόμα μια φορά απάντηση ο Λούνιν.

Η Σίτι βλέποντας την κλεψύδρα να αδειάζει δεν έχασε την υπομονή της και βρήκε τελικά το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης στο 76’, όταν ο Ντοκού έφερε τη μπάλα στη μικρή περιοχή των Μαδριλένων, ο Ρούντιγκερ δεν απομάκρυνε σωστά, με τον Ντε Μπρόινε να λέει «ευχαριστώ πολύ» και από κοντινή απόσταση να «εκτελεί» τον Λούνιν με ένα πλασέ στον «ουρανό» των διχτύων για το 1-1.



Ο Βέλγος με την ψυχολογία στα ύψη λίγο έλειψε να βάλει και μπροστά την ομάδα του σε λιγότερο από δύο λεπτά μετά το τέρμα του, όμως το εκπληκτικό αριστερό πλασέ που έπιασε στο 79’, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Ουκρανός κίπερ της «Βασίλισσας», με τον διαιτητή της αναμέτρησης ωστόσο να δίνει άουτ και όχι κόρνερ.



Οι Άγγλοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν για την ανατροπή και στο 81’ έχασαν απίθανη ευκαιρία για να φέρουν το ματς «τούμπα», όταν μετά το γύρισμα του Ακάντζι ο Ντε Μπρόινε και πάλι δεν μπόρεσε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή να δώσει στη μπάλα πορεία προς την εστία και το πλασέ του έφυγε ψηλά.



Η ομάδα του Γκουαρντιόλα πάλεψε για να βρει το «χρυσό» γκολ προκειμένου να μην οδηγηθεί το ματς στην παράταση, όμως δεν βρήκε κάποια μεγάλη ευκαιρία μετά από εκείνη του Βέλγου, με τον Χάαλαντ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας να αιφνιδιάζεται μετά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντε Μπρόινε και να μην μπορεί να βρει με κάποιο τρόπο τη μπάλα ώστε να τη στείλει προς την εστία της «Βασίλισσας».



Ίδιο σκηνικό, απίθανη ευκαιρία του Ρούντιγκερ στην εκπνοή του πρώτου 15λέπτου

Το σκηνικό με την έναρξη της παράτασης δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Σίτι συνέχιζε να έχει την υπεροχή «βυθίζοντας» τη Ρεάλ στην περιοχή της, ωστόσο η μόνη θεωρητικά επικίνδυνη φάση που δημιούργησε ήταν στο 99’, όταν μετά από την παράλληλη μπαλιά του Σίλβα, ο Φόντεν έπιασε «αέρα» από θέση βολής.

Αντίθετα, η ομάδα του Αντσελότι αν και δεν μπορούσε με τίποτα να πάρει τον έλεγχο, έχασε ασύλληπτη ευκαιρία να προηγηθεί στην τελευταία φάση του πρώτου 15λεπτου, όταν ο Ρούντιγκερ από πλεονεκτικότατη θέση σούταρε άουτ, σε μια συνθήκη που ο Έντερσον δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν η μπάλα πήγαινε προς την εστία του.



Προσπάθησαν οι «Πολίτες» για το «χρυσό» γκολ αλλά η κόπωση ήταν εμφανής

Η κούραση είχε αρχίσει πια να καταβάλλει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, όμως η Σίτι δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ της νίκης, γνωρίζοντας ότι στα πέναλτι οι πιθανότητές της για την πρόκριση θα έπεφταν στο 50%.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα το συνταρακτικό δεν συνέβη στο δεύτερο 15λεπτο, με τον Άλβαρες στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμή να σουτάρει πάνω στον Λούνιν, ο οποίος μπλόκαρε για ακόμα μια φορά σταθερά.

Έτσι οι δυο πλευρές, επρόκειτο να λύσουν τελικά τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Τελικά, «μίλησε» και πάλι η «φανέλα»

Εκεί, η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε τελικά τον στόχο της κατακτώντας το τελευταίο «εισιτήριο» για τους «4» με σκορ 3-4. Ο Άλβαρες έκανε το 1-0 για τη Σίτι, ενώ ο Μόντριτς νικήθηκε από τον Έντερσον, με τον Βραζιλιάνο να κρατά το προβάδισμα για την ομάδα του. Εν συνεχεία ωστόσο, ο Λούνιν «ψάρεψε» τον Σίλβα και μπλόκαρε άνετα το πέναλτι του Πορτογάλου στο κέντρο της εστίας. Ο Μπέλινγκχαμ ισοφάρισε σε 1-1, με τον Λούνιν να έχει απάντηση και στον Κόβατσιτς, αποκρούοντας την εκτέλεση του Κροάτη. Ακολούθως, ο Βάσκεθ έκανε το 1-2 για την ομάδα του Αντσελότι, ωστόσο ο Φόντεν ισοφάρισε σε εκ νέου σε 2-2. Ο Νάτσο σημείωσε το 2-3 για τους «Μερένγκες», με τον Έντερσον να κάνει το 3-3. Το τελικό 3-4 «έγραψε» ο Ρούντιγκερ, με τους παίκτες της «Βασίλισσας» να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.





Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβατσιτς), Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (72’ Ντοκού), Χάαλαντ (91’ Άλβαρες)

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ (110’ Μιλιτάο), Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (79’ Μόντριτς), Ροντρίγκο (84’ Ντίαζ), Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους (102’ Βάσκεθ)


Σχόλιο:

MeKynhganOiBookers 18/4/2024 04:58

tsapou pstrkia aravakia , etsi gamaei h vasilissa

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

O Ολυμπιακός με εξώδικο ζητά να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον Αλμέιδα
O Ολυμπιακός με εξώδικο ζητά να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον Αλμέιδα
13 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για το Τσάμπιονς Λιγκ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για το Τσάμπιονς Λιγκ
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ 1-0: Μίλησε η κλάση και η εμπειρία των Βαυαρών που προκρίθηκαν στα ημιτελικά  (video)
Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ 1-0: Μίλησε η κλάση και η εμπειρία των Βαυαρών που προκρίθηκαν στα ημιτελικά (video)
17/04/2024 23:55
ΠΣΑΠΠ: «Με τον Φώτη και κάθε Φώτη του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας»
ΠΣΑΠΠ: «Με τον Φώτη και κάθε Φώτη του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας»
17/04/2024 22:21
Ο Αντρέι Σεφτσένκο θέλει να περνούν από ανιχνευτή ψεύδους οι διαιτητές στην Ουκρανία
Ο Αντρέι Σεφτσένκο θέλει να περνούν από ανιχνευτή ψεύδους οι διαιτητές στην Ουκρανία
17/04/2024 22:16
ΠΑΟΚ: Η αποστολή των «ασπρόμαυρων» για τη μεγάλη ρεβάνς με τη Μπριζ
ΠΑΟΚ: Η αποστολή των «ασπρόμαυρων» για τη μεγάλη ρεβάνς με τη Μπριζ
17/04/2024 22:05
Ιωαννίδης: «Θα στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου»
Ιωαννίδης: «Θα στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου»
17/04/2024 20:24
Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως τελικά δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή!
Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως τελικά δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή!
17/04/2024 20:07
ΠΑΟΚ: «Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία, μην δώσουμε καμία αφορμή για τιμωρία»
ΠΑΟΚ: «Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία, μην δώσουμε καμία αφορμή για τιμωρία»
17/04/2024 19:56
Χάγιεν: «Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, έχουμε την ομάδα να τα καταφέρουμε ακόμα κι αν φτάσουμε στα πέναλτι»
Χάγιεν: «Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, έχουμε την ομάδα να τα καταφέρουμε ακόμα κι αν φτάσουμε στα πέναλτι»
17/04/2024 19:39
Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να κυριαρχήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση»
Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να κυριαρχήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση»
17/04/2024 19:25
Καρτάλ: «Δυσκολευτήκαμε αλλά επιβιώσαμε στο πρώτο ματς, αύριο ελπίζω να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα»
Καρτάλ: «Δυσκολευτήκαμε αλλά επιβιώσαμε στο πρώτο ματς, αύριο ελπίζω να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα»
17/04/2024 18:59
Περισσότερες ειδήσεις