Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Βιγιαρεάλ «λύγισε» την Γιουνάιτεντ μετά από 22  πέναλτι (!) και σήκωσε το Γιουρόπα Λιγκ! (video)

Η Βιγιαρεάλ «λύγισε» την Γιουνάιτεντ μετά από 22 πέναλτι (!) και σήκωσε το Γιουρόπα Λιγκ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2021 00:59

Η Βιγιαρεάλ κέρδισε με 11-10 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι μετά το ισόπαλο 1-1 στον τελικό του Γκντανσκ και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. 4ο τίτλος στο θεσμό για τον Ουνάι Έμερι μετά το 3/3 με την Σεβίλλη, μοιραίος ο Ντε Χέα που έχασε το τελευταίο πέναλτι μετά από 21 σερί εύστοχες εκτελέσεις! Ζ. Μορένο (29’) και Καβάνι (55’) τα γκολ στην κανονική διάρκεια.

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 120 λεπτά αγώνα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και σήκωσε το τρόπαιο στα πέναλτι με 11-10!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να ήταν το μεγάλο φαβορί του τελικού, ωστόσο ζορίστηκαν αρκετά απέναντι στο καλό αμυντικό παιχνίδι της Βιγιαρεάλ, η οποία έκλεισε σωστά όλους τους χώρους και κατάφερε να προηγηθεί στο 29’ με τον Μορένο έπειτα από στατική φάση. Η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με τον Καβάνι στο 55’ και στη συνέχεια κυριάρχησε αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ της και αλλοιώθηκε κυρίως σε φλύαρη υπεροχή. Στην παράταση η εικόνα του αγώνα άλλαξε, αφού η Βιγιαρεάλ ήταν πιο «φρέσκια» μετά τις αλλαγές του Έμερι, εν αντιθέσει με την Γιουνάιτεντ που είχε ξεμείνει από δυνάμεις. Σε αυτό δε βοήθησε και ο Σόλσκιερ, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 100’.

Η διαδικασία των πέναλτι ήταν ένα ρεσιτάλ ευστοχίας των δύο ομάδων, αφού μετά από 20 εκτελέσεις το σκορ έγραφε 10-10! Στο 21ο πέναλτι ο γκολκίπερ των Ισπανών, Ρούγι νίκησε τον Ντε Χέα από τα έντεκα βήμα και στη συνέχεια απέκρουσε το πέναλτι του Ισπανού πορτιέρο, χαρίζοντας την κούπα στην ομάδα του.

Αυτό ήταν το 4ο Γιουρόπα Λιγκ στην καριέρα του Ουνάι Έμερι και πρώτο με δεύτερη ομάδα, έπειτα από τα τρία διαδοχικά που είχε πανηγυρίσει ως προπονητής της Σεβίλλης (2014, 2015, 2016). Υπενθυμίζεται πως είχε φτάσει στον τελικό του θεσμού και με την Άρσεναλ το 2019 αλλά τότε ηττήθηκε από την Τσέλσι.

Το πέναλτι του Ντε Χέα:




Το ματς:

Η Βιγιαρεάλ «λύγισε» την Γιουνάιτεντ μετά από 22  πέναλτι (!) και σήκωσε το Γιουρόπα Λιγκ! (video)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ασκεί πίεση ψηλά από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κλείνοντας την Βιγιαρεάλ στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά το «κίτρινο υποβρύχιο» έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους «κόκκινους διαβόλους» να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο και η πρώτη υποψία φάσης σημειώθηκε στο 20’ με μια σέντρα-σουτ του Σο που πέρασε παράλληλα από την εστία, χωρίς κανείς παίκτης της Γιουνάιτεντ να κάνει παρέμβαση. Η Βιγιαρεάλ κρατούσε πιο εύκολα τη μπάλα μετά το πρώτο 20λεπτο και στο 27’ απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Πίνο έξω από την περιοχή, χωρίς να ανησυχεί τον Ντε Χέα.

Ο τελικός κυλούσε «σβηστά» ώσπου στο 29’ η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον μόνιμο σκόρερ της, Μορένο. Ο Παρέχο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μορένο ξέφυγε από τον Λίντελοφ και με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού η Γιουνάιτεντ παρά τις δύο μικροευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στα εναπομείναντα λεπτά, δεν μπόρεσε να βρει απάντηση. Στο 37’ ο ΜακΤόμινει έκανε κακό τελείωμα με σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 45’ ο Καβάνι λίγο έλειψε να βρεθεί με τη μπάλα φάτσα προς την εστία αλλά ο Αλμπιόλ τον πρόλαβε και γύρισε στον Ρούγι.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε στο 55’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ της Βιγιαρεάλ, η μπάλα στρώθηκε στον Καβάνι κι αυτός με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, ο Έμερι επέλεξε να κάνει πιο αμυντικό το σχήμα των Ισπανών, ρίχνοντας στο ματς τον Κοκλέν αντί του Μπάκα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 71’ «άγγιξαν» την ανατροπή, όταν από στραβοκλωτσιά του Σο, ο Καβάνι έπιασε την κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τόρες.

Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε τον απόλυτο έλεγχο όσον αφορά την κατοχή, αλλά αυτή ήταν φλύαρη, αφού δε σημειώθηκε άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Η Βιγιαρεάλ είχε κλειστεί στο καβούκι της αλλά άντεχε την πίεση και δεν επέτρεπε στους Άγγλους να πατήσουν στην περιοχή της. Μάλιστα στις καθυστερήσεις η Βιγιαρεάλ είχε καλή στιγμή για να «κλέψει» τη νίκη, αλλά το σουτ του Τόρες εντός περιοχής δεν ήταν καλό. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε του 90λεπτου και ο τελικός οδηγήθηκε σε παράταση.

Οι αλλαγές του Έμερι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έδωσαν «φρεσκάδα» στην Βιγιαρεάλ, η οποία πατούσε καλύτερα στον έξτρα χρόνο, εκμεταλλευόμενη την κούραση των παικτών της Γιουνάιτεντ. Ενδεικτικό ότι ο Σόλσκιερ έκανε την πρώτη αλλαγή στο 100’ βάζοντας τον Φρεντ αντί του Γκρίνγουντ. Σε εκείνο το σημείο παρουσιάστηκε και μια σημαντική ευκαιρία για τους Ισπανούς, με τον Αλκάθερ να κάνει κακό τελείωμα από καλή θέση, σπαταλώντας τη φάση. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να πατάει άλλες 1-2 φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ αλλά οι παίκτες της δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Το σκορ δεν άλλαξε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Στην ρωσική ρουλέτα είδαμε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας από τους παίκτες των δύο ομάδων και μετά από 20 πέναλτι το σκορ έγραφε 10-10! Τη μπάλα πήρε ο γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ, Ρούγι ο οποίος νίκησε την Ντε Χέα και στη συνέχεια κλήθηκε να πιάσει το πέναλτι του Ισπανού γκολκίπερ. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αργεντινό πορτιέρο και το «κίτρινο υποβρύχιο» κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η διαδικασία των πέναλτι:




Όλα τα στιγμιότυπα:




Η απονομή:




Τα γκολ:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.