Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Καρντόσο: «Βασιστείτε σε εμένα, βασίζομαι σε εσάς»

Καρντόσο: «Βασιστείτε σε εμένα, βασίζομαι σε εσάς»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/5/2019 15:36
Το πρώτο του μήνυμα μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ έστειλε ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Εποχή Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο και να ανακοινώνεται επίσημα από την «Ένωση». Μετά τις ανακοινώσεις, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο των «κιτρινόμαυρων»:

«Σήμερα είναι μια μέρα τεράστιας περηφάνιας για εμένα. Σήμερα έγινα προπονητής της ΑΕΚ και μπήκα στην οικογένειά της. Η ενότητα είναι χαρακτηριστικό αυτού του συλλόγου και επίσης θεμελιώδης για το μέλλον μας. Βασιστείτε σε εμένα, βασίζομαι σε όλους εσάς», έγραψε ο Καρντόσο στο twitter.

Ποιος είναι ο Μιγκέλ Καρντόσο

Ο Καρντόσο είναι γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1972 στην Τρόφα της Πορτογαλίας, όπου και τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία . Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1993 σε ηλικία μόλις 21 ετών στις Ακαδημίες της Πόρτο. Το διάστημα από 2007 μέχρι το 2013 εργαζόταν ως βοηθός του Ντομίνγκος Πασιένσια, στις Μπράγκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λα Κορούνια. Την τριετία 2013-16 ανέλαβε προπονητής της U21 της Σαχτάρ, ενώ τη σεζόν 2016-17 ήταν συνεργάτης του Πάουλο Φονσέκα στην πρώτη ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2017 αναλαμβάνει την πρώτη του δουλειά ως προπονητής σε επίπεδο Ανδρών, υπογράφοντας στην πορτογαλική Ρίο Άβε. Στην πρώτη του σεζόν οδήγησε την ομάδα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 51 βαθμούς, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού, Πέδρο Μάρτινς, ο οποίος τη σεζόν 2015-2016 είχε συγκεντρώσει 50 βαθμούς!

Έμεινε μόνο για ένα χρόνο στη Ρίο Άβε, αφού το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην Ναντ. Το πέρασμα του ήταν αποτυχημένο, αφού απολύθηκε μετά από οκτώ αγώνες, έχοντας απολογισμό 6 βαθμών σε 8 παιχνίδια. Δεν άργησε να βρει δουλειά, αφού τον Νοέμβριο υπέγραψε στη Θέλτα. Έμεινε στην ισπανική ομάδα μέχρι τον Μάρτιο, όταν και απολύθηκε έχοντας απολογισμό σε 15 αγώνες 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες (14-26 τα γκολ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.