Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό»… τελικού ο Άγιαξ!

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό»… τελικού ο Άγιαξ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/5/2019 00:07
Με γκολ του Ντε Μπέεκ ο Άγιαξ κέρδισε με 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πίεσαν για την ισοφάριση οι «πετεινοί» άλλα τους κόστισε η απουσία των Κέιν-Σον.

Μετά τα «διπλά» σε Ρεάλ και Γιουβέντους, ο τρομερός Άγιαξ έκλεισε και το «σπίτι» της Τότεναμ, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 στο Λονδίνο. Η ομάδα του Τεν Χαχ, που είχε και δοκάρι για ένα δεύτερο γκολ, απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, ωστόσο όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Άμστερνταμ. Μόνο μία ομάδα σε 17 συνολικά περιπτώσεις έχασε το πρώτο ματς ημιτελικής σειράς και πήρε την πρόκριση στη ρεβάνς και αυτός ήταν ο Άγιαξ κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-1, 0-3).

Ο «Αίαντας» μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, «έπνιξε» τους γηπεδούχους με το ασφυχτικό πρέσινγκ και κατάφερε να προηγηθεί στο 15ο λεπτό. Ο Ζιγιέχ με τρομερή κάθετη πάσα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Ντε Μπέεκ και αυτός με όμορφο τελείωμα έκανε το 0-1. Οι Ολλανδοί με το εντυπωσιακό πάσινγκ γκέιμ τους συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και στο 24’ έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-2, όμως ο Γιορίς έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Ντε Μπέεκ.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών ο Βερτόγχεν τραυματίστηκε άσχημα στο πρόσωπο και το παιχνίδι διακόπηκε για αρκετά λεπτά. Ο Βέλγος στόπερ φάνηκε ότι υπέστη διάσειση, ωστόσο το ιατρικό τιμ των γηπεδούχων άναψε το πράσινο φως για να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και έγινε αναγκαστική αλλαγή δευτερόλεπτα μετά. Από εκείνο το σημείο η Τότεναμ κέρδισε μέτρα και μέχρι το ημίχρονο έψαξε την ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ είχε την υπεροχή και έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει ωστόσο η απουσία των Κέιν και Σον ήταν εμφανής. Αντίθετα ο Άγιαξ ήταν πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις και στο 78’ είχε δοκάρι με τον Νέρες για ένα δεύτερο γκολ. Η πίεση των Λονδρέζων δεν απέδωσε καρπούς και ο Άγιαξ απέκτησε ισχυρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ.

Τότεναμ (Μαουρίτσο Πελεγκρίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν (39' Σισοκό), Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (79' Φόιτ), Ρόουζ (79' Ντέιβις), Σάντσες, Γουανιάμα, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Μόουρα, Γιορέντε

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαχ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (65' Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ (87' Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς, Ντε Μπέεκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.