Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ο Καβάνι «τέζαρε» Πορτογαλία και Ρονάλντο

Μουντιάλ 2018: Ο Καβάνι «τέζαρε» Πορτογαλία και Ρονάλντο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/6/2018 23:02
Με τον Καβάνι να πετυχαίνει δύο γκολ (7’, 62’), η Ουρουγουάη κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Ο Πέπε (55’) το γκολ της ισοφάρισης για τους Ίβηρες, αποχώρησε με τραυματισμό ο σκόρερ της «σελέστε».

Μετά από 8 χρόνια, η Ουρουγουάη επέστρεψε σε προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τον Καβάνι να σημειώνει δύο όμορφα γκολ και την άμυνα να λυγίζει… σίδερα, η «σελέστε» κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ισοφάρισε προσωρινά με τον Πέπε (55’), αλλά δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει το αμυντικό τείχος των Ουρουγουανών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Ουρουγουάη, η οποία προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς (7’). Ο Καβάνι άνοιξε στα αριστερά στον Σουάρες, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο πρώτος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Η «σελέστε» απέκτησε το προβάδισμα και συνέχεια έκανε αυτό που ξέρει καλά, να αμύνεται. Η Πορτογαλία είχε την κατοχή αλλά αυτή ήταν φλύαρη, αφού αδυνατούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα στο 22’ χρειάστηκε την επέμβαση του Ρουί Πατρίσιο στο απευθείας φάουλ του Σουάρες για να κρατήσει το 1-0. Μια κεφαλιά του Φόντε και ένα μακρινό σουτ του Ρονάλντο ήταν οι υποψίες φάσεις για τους Ίβηρες, σ’ ένα κακό πρώτο μέρος χωρίς καθόλου ρυθμό. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ είχε 24 επαφές με τη μπάλα αλλά καμία στην αντίπαλη περιοχή.Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλύτερο παιχνίδι και σ’ αυτό οφείλονταν το γρήγορο γκολ της Πορτογαλίας. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 55’, ο Ρονάλντο τράβηξε δύο παίκτες πάνω του και ο Πέπε ανενόχλητος ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχεται η Ουρουγουάη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Πορτογαλία που πίεζε για την ολική ανατροπή, ωστόσο στο 62’ ο Καβάνι «χτύπησε» ξανά. Μετά από αντεπίθεση, ο Μπεντανκούρ έδωσε στον «Matador» και αυτός με τρομερό φαλτσαριστό πλασέ νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο για το 2-1. Λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό και είναι αμφίβολος για τη συνέχεια. Ενδεικτικό ότι ο Ουρουγουανός δεν μπορούσε να περπατήσει και χρειάστηκε την βοήθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο για να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Πορτογαλία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της Ουρουγουάης ήταν υποδειγματική. Στη μοναδική φάση που έγινε λάθος, ο Μπερνάντο Σίλβα (70’) πέταξε την ευκαιρία στον κάδο των αχρήστων, αστοχώντας ουσιαστικά σε κενή εστία μετά από κακή έξοδο του Μουσλέρα, ο οποίος έχασε τη μπάλα από τα χέρια του. Η πίεση της Πορτογαλίας δεν απέδωσε καρπούς και το τελικό 2-1 έστειλε την Ουρουγουάη στα προημιτελικά.

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ, Τορέιρα, Βεσίνο, Νάντες (80' Σάντσες), Μπετανκούρ (63' Κριστιάν Ροδρίγες), Σουάρες, Καβάνι (74' Στουάνι).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Ρικάρντο Περέιρα, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85' Μανουέλ Φερνάντες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γουέντες (74' Αντρέ Σίλβα), Ρονάλντο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.