Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Πήρε την πρωτιά στις καθυστερήσεις η Ισπανία!

Μουντιάλ 2018: Πήρε την πρωτιά στις καθυστερήσεις η Ισπανία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2018 23:08
Με γκολ-τακουνάκι του Άσπας στο 90+1’ η Ισπανία ισοφάρισε σε 2-2 το καλύτερο Μαρόκο και πήρε στο… νήμα την πρωτιά του ομίλου, αφού στο άλλο ματς η Πορτογαλία ισοφαρίστηκε στο 90+3’ από το Ιράν! Κόντρα στη Ρωσία οι «φούριας ρόχας».

Σ’ ένα φινάλε-θρίλερ η Ισπανία ισοφάρισε σε 2-2 το αδιάφορο βαθμολογικά Μαρόκο και πήρε την πρωτιά από την Πορτογαλία, που ισοφαρίστηκε στο φινάλε από το Ιράν (1-1). Οι «φούριας ρόχας» δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση αλλά εξασφάλισαν την 1η θέση και έκλεισαν… ραντεβού με τη Ρωσία στους «16».

Το παιχνίδι ξεκίνησε… στραβά για τους Ισπανούς, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 14’. Μια ασυνεννοησία του Ράμος με τον Ινιέστα στο κέντρο επέτρεψε στον Μπουταΐμπ να φύγει σε τετ-α-τετ και να κάνει το 1-0 απέναντι από τον Ντε Χέα. Η Ισπανία δεν πτοήθηκε και απάντησε άμεσα με τον Ίσκο (19’), ο οποίος σκόραρε από κοντά έπειτα από πάρε-βάλε του Ινιέστα.

Το Μαρόκο θα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 25’, όταν από νέο λάθος στην άμυνα της Ισπανίας, ο Μπουταΐμπ βγήκε ξανά σε τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα αλλά αυτή τη φορά ο Ισπανός γκολκίπερ βγήκε νικητής (σ.σ. πρώτη του επέμβαση στο τουρνουά). Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στην Ισπανία, με τον Μπουσκέτς (37’) να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία δεν πατούσε καλά και στο 55’ κινδύνεψε με το 1-2, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά τη σουτάρα του Αμραμπάτ. Οι «φούριας ρόχας», με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ίσκο (62’) που «έβγαλε» στη γραμμή ο Σαΐς, δεν κατάφερε να φανεί απειλητική και στο 81’ το Μαρόκο πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο νεοεισελθόντας Ελ Νεσιρί πήδηξε ψηλότερα από όλους και με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-1.

Με το Ιράν να ισοφαρίζει την Πορτογαλία, η υπόθεση πρόκριση έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, αλλά οι Ισπανοί ηρέμησαν στο 90', όταν ο Ιάγο Ασπας με υπέροχο τακουνάκι έκανε το 2-2. Η φάση εξετάστηκε μέσω VAR για να διαπιστωθεί αν υπήρχε ή όχι οφσάιντ. Το γκολ μέτρησε κανονικά και το τελικό 2-2 –σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Πορτογαλίας- έδωσε στην ομάδα του Ιέρο την πρωτιά.

Η βαθμολογία:

1. Ισπανία 5 (6-5)
2. Πορτογαλία 5 (5-4)
3. Ιράν 4 (2-2)
4. Μαρόκο 1 (2-4)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.