Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: «Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/4/2018 21:31
Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι οδεύει ολοταχώς στην κατάκτηση του τίτλου της Σούπερ Λιγκ, όντας στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Αραούχο (30’, 68’) και Γκάλο (52’) τα γκολ, με δέκα από το 34’ λόγω αυστηρής αποβολής του Ινσούα οι «πράσινοι».

Τέσσερις βαθμοί χωρίζουν την ΑΕΚ από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Η «Ένωση» επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ξέφυγε με +8 στην κορυφή, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Ο Αραούχο με δύο γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Ένωση», που έφτασε τις 11 νίκες σε 13 αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μετά την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία το 2015.

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και θα τα είχε καταφέρει αν στο 8’ ο Μπάρκας δεν «έβγαζε» εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κουλιμπαλί μέσα από την περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 13’, όταν από λάθος του Κολοβέτσιου, η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο, αλλά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού έβαλε την κόντρα και διόρθωσε το λάθος του.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η «Ένωση» ανέβαζε την πίεση της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός αμύνονταν αποτελεσματικά, κρατώντας το μηδέν. Όλα αυτά μέχρι το 30’ όταν από γέμισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Αραούχο στόπαρε με το στήθος και όμορφο σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ινσούα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αραούχο, σε μια αυστηρή απόφαση του Θάνου όπως η πρώτη κίτρινη του Αργεντινού στο 11ο λεπτό αλλά και αυτή στον Κουρμπέλη δευτερόλεπτα νωρίτερα.Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρέμεινε οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς και το κατάφερε από νωρίς. Στο 52’ ο Χουλτ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς το πέναλτι και ο Γκάλο με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Ακολούθησαν νέα παράπονα του «τριφυλλιού» αυτή τη φορά για πέναλτι σε χέρι του Βράνιες στο 55’, ενώ αμέσως μετά ο Χριστοδουλόπουλος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιόχανσον αλλά ο Θάνος είδε ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Στο 58’ ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε ανάμεσα σε Κουλιμπαλί και Τζανδάρη αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο, «άγγιξε» το γκολ στο 67’ με σουτ του Μπακασέτα και ένα λεπτό μετά έφτασε στο 3-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αραούχο σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, όμως ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και αυτή τη φορά δεν αστόχησε.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν και σε 4ο γκολ, όμως το συρτό σουτ του Μπακασέτα στο 79’ σταμάτησε στο δοκάρι. Το 3-0 έμεινε ως το τέλος και το πάρτι στις εξέδρες ξεκίνησε, με τον κόσμο να ζητά επιτακτικά από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Κονέ (77’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο (84’ Γιακουμάκης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε (74’ Οικονόμου), Κουλιμπαλί, Λουντ, Δώνης (73’ Μυστακίδης), Μουνιέ (62’ Λουτσιάνο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.