Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: «Καθάρισε» με Ρονάλντο η Πορτογαλία

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: «Καθάρισε» με Ρονάλντο η Πορτογαλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2017 19:55
Με γκολ του Ρονάλντο (8’) η Πορτογαλία κέρδισε με 1-0 την οικοδέσποινα Ρωσία και βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Την πρώτη της νίκη στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών πήρε η Πορτογαλία. Λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία με το Μεξικό (2-2), οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 1-0 της Ρωσίας και έφτασαν τους 4 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην κορυφή του 1ου ομίλου. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» από τα ημιτελικά, αφού την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την -θεωρητικά- πιο αδύναμη του γκρουπ, Ν. Ζηλανδία.

Η Ρωσία ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση για τα ημιτελικά, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον Ρονάλντο. Στο 8ο λεπτό, ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο «CR7» με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον Ακινφέεφ «γράφοντα» το 1-0.

Μετά το γκολ, οι Ίβηρες πήραν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 32’, με τον Ακινφέεφ να διώχνει με τα πόδια το σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή. Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους Ρώσους ήρθε στο 41’, όταν μετά από σέντρα του Γκολοβίν, ο Σμόλοφ επιχείρησε πλασέ στην κίνηση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι οικοδεσπότες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η ομάδα που απείλησε πρώτη ήταν η Πορτογαλία. Στο 50’, ο Ρονάλντο έκανε τη σέντρα για τον Αντρέ Σϊλβα, αυτός έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Ακινφέεφ απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι, πραγματοποιώντας μια από τις κορυφαίες επεμβάσεις του τουρνουά.

Η Ρωσία είχε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει με αξιώσεις, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ενδεικτικό ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90+1’, με τον Ρουί Πατρίσιο να διώχνει με δυσκολία τη σέντρα-σουτ του Τζικίγια. Ένα λεπτό μετά, η κεφαλιά του Ρώσου πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 90+4’ το φαλτσαριστό σουτ του Σμόλοφ δεν ανησύχησε τον Ρουί Πατρίσιο. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Πορτογαλία είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.