Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τα ρεκόρ του τελικού

Τα ρεκόρ του τελικού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/8/2015 01:44
Ο συγκλονιστικός τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη δεν πρόσφερε μόνο θέαμα, συγκινήσεις και εννέα γκολ, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό ρεκόρ!

Φωτιά στους… υπολογιστές των στατιστικών υπηρεσιών έβαλε ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη, όπου οι «μπλαουγκράνα» πήραν το τρόπαιο με 5-4 στην παράταση.

Πολλά και διάφορα ρεκόρ αλλά και αξιοσημείωτα στατιστικά σημειώθηκαν στον τελικό της Τιφλίδας.

Δείτε τα αναλυτικά:


*Με τη νίκη της, η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 5 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ισοφάρισε το ρεκόρ της Μίλαν που κρατάει από το 2007.

*Ο τελικός της Γεωργίας ήταν ο πιο παραγωγικός στην ιστορία της διοργάνωσης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση αυτόν του 1996 (Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν 6-1).

*Στο παιχνίδι σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Αλαβές (5-4) για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2001. Μόνο στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960 ανάμεσα στη Ρεάλ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σημειώθηκαν περισσότερα (η «βασίλισσα» είχε κερδίσει με 7-3)

*Ο Λουίς Ενρίκε έγινε μόλις ο 5ος που κατακτά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ως παίκτης και ως προπονητής. Γιόχαν Κρόιφ, Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρντιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε οι τέσσερις προηγούμενοι.

*Ο Ντάνι Άλβες έφτασε τα 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μαλντίνι, ενώ συνολικά μετράει πλέον 9 Ευρωπαϊκά τρόπαια, κάτι που έχουν πετύχει στο παρελθόν μόνο οι Μαλντίνι και Άρι Χάαν.

*Ο Πέδρο έγινε ο πρώτος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε παράταση δύο διαφορετικών τελικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

**Λιονέλ Μέσι και Αντρές Ινιέστα έφτασαν τους 25 τίτλους με την Μπαρτσελόνα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάβι.

*Ο Μέσι έφτασε τα 80 γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή της σχετικής λίστας.

*Ο Μέσι σκόραρε δύο απευθείας φάουλ σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά στην καριέρα του. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που το πετυχαίνει μετά τον Ροναλντίνιο το 2007.

*Ο «Λίο», με τα δύο γκολ στη Γεωργία, κατάφερε να σκοράρει σε 30η διαφορετική χώρα με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Εθνική Αργεντινής.

*Καμία ομάδα δεν είχε επιστρέψει από 3 γκολ διαφορά σε ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα μετά την Βαλένθια τον Ιανουάριο του 1998.

*Ο Ουνάι Έμερι έχει αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα 20 φορές αλλά ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης

Πηγές: Infostrada, Mrchip

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.