Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επιστρέφει στην Ευρώπη η Γουέστ Χαμ!

Επιστρέφει στην Ευρώπη η Γουέστ Χαμ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/5/2015 17:40
Τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ χάρη στο Fair Play εξασφάλισε η Γουέστ Χαμ, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος. Στις 2 Ιουλίου ξεκινάει η σεζόν για την αγγλική ομάδα!

Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην 12η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε την παρουσία της στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς τερμάτισε πρώτη στην βαθμολογία Fair Play του αγγλικού πρωταθλήματος, που τη φετινή σεζόν δίνει εισιτήριο για Ευρώπη.

Αυτό συνέβη διότι η Αγγλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην βαθμολογία Fair Play των Εθνικών ομάδων που καταρτίζει η UEFA και απέκτησε δικαίωμα να βγάλει μια ακόμα ομάδα στην Ευρώπη τη σεζόν 2015-16.

Έτσι, η Γουέστ Χαμ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά το 2006 και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως οι επίσημες υποχρεώσεις της αγγλικής ομάδας ξεκινούν στις 2 Ιουλίου (!), όταν θα ριχτεί στη… μάχη μαζί με άλλες 103 ομάδες για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών! Να σημειωθεί πως η τελευταία αγγλική ομάδα που εξασφάλισε εισιτήριο για Ευρώπη χάρη στο Fair Play ήταν η Φούλαμ το 2011.

Η ολλανδική Γκόου Αχέντ Ιγκλς, που υποβιβάστηκε από την Ερεντιβίζιε και η ιρλανδική Γιού Σι Ντι είναι οι άλλες δύο ομάδες που εξασφάλισαν θέση για τα προκριματικά της διοργάνωσης, αφού Ολλανδία και Ιρλανδία τερμάτισαν αντίστοιχα στην 1η και 3η θέση της βαθμολογίας Fair Play που καταρτίζει η UEFA (η Ελλάδα τερμάτισε στην 38η θέση).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.