Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/5/2013 00:34
Με τον Ρόμπεν να πετυχαίνει γκολ στο 89’, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 2-1 την Ντόρτμουντ και στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της και έναν χρόνο μετά το κάζο στο σπίτι της κόντρα στην Τσέλσι.

Πρωταγωνιστής ο Ολλανδός εξτρέμ ο οποίος πέταξε την ταμπέλα του looser και παίρνοντας από το χέρι τους Βαυαρούς, τους οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου, φτιάχνοντας το πρώτο γκολ στον Μάντζουκιτς (60’), ενώ ο ίδιος στο 89’ έδωσε τη χαριστική βολή στους Βεστφαλούς οι οποίοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 68’ με πέναλτι του Γκούντογκαν.

Μεγάλο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με τη Ντόρτμουντ να κοιτάζει στα μάτια τους πρωταθλητές Γερμανίας και μάλιστα δικαιούται να φωνάζει στη φάση του πέναλτι για μη αποβολή του Ντάντε.

Το 5ο αστέρι στη φανέλα έραψε η Μπάγερν, φτάνοντας τη Λίβερπουλ στην 3η θέση με συνολικές κατακτήσεις, ενώ πλέον έχει την ευκαιρία να πάρει και εκδίκηση από την Τσέλσι για τον περσινό χαμένο τελικό, αφού θα την αντιμετωπίσει στον τελικό του Σούπερ Καπ τον Αύγουστο.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Ντόρτμουντ, καθώς οι Βεστφαλοί είχαν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Νόιερ να σώζει την Μπάγερν σε τέσσερις περιπτώσεις!

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 14’, όταν ο Γερμανός γκολκίπερ απόκρουσε το σουτ του Λεβαντόφσκι, ενώ λίγο μετά κατάφερε να διώξει εντυπωσιακά με το πόδι το σουτ του Μπλαστσικόφσκι από κοντινή.

Η Ντόρτμουντ δεν το έβαλε κάτω, χάνοντας ακόμα δύο ευκαιρίες, αρχικά στο 19’, με τον Ρόις και στο 22’ με τον Μπέντερ, ωστόσο και εκεί ο πορτιέρο των Βαυαρών είπε ξανά «όχι».

Η απάντηση της Μπάγερν ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο Μάντζουκιτς στο 26’ με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Βάιντενφελερ να προβεί σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του και χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.


Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!
Τέσσερα λεπτά μετά οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν νέα σπουδαία ευκαιρία, με τον Ρόμπεν να βγαίνει τετ-α-τετ, ωστόσο το σουτ του χτύπησε στον πορτιέρο της Ντόρτμουντ.

Μάλιστα ο Ολλανδός σπατάλησε και δεύτερο τετ-α-τετ λίγο αργότερα, στέλνοντας τη μπάλα στο πρόσωπο του Γερμανού τερματοφύλακα, στην τελευταία μεγάλη στιγμή πριν το ημίχρονο.

Όλα έδειχναν πως ο Ρόμπεν θα ήταν ακόμα μια φορά μοιραίος της Μπάγερν, ωστόσο ο ίδιος άφησε τη ταμπέλα του looser στα αποδυτήρια, και με δική του προσωπική ενέργεια, έφτιαξε το γκολ για τη Μπάγερν, η οποία άνοιξε το σκορ στο 60’ με τον Μάντζουκιτς.

Ο Ολλανδός βρέθηκε αμαρκάριστος από τα αριστερά, τράβηξε πάνω του τον Βάιντενφελερ και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μάντζουκιτς ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Ωστόσο η Ντόρτμουντ κατάφερε να απαντήσει σχεδόν άμεσα, όταν στο 67’ ο Ντάντε ανέτρεψε αντικανονικά τον Ρόις στην περιοχή, με το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, όχι όμως και τη κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!
Ο Γκουντόγκαν δεν αστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στη Μπάγερν η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, με τον Σούμποτιτς να διώχνει τη μπάλα στη γραμμή της εστίας του προ του Ρόμπεν!

Οι Βαυαροί είχαν πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Βάιντερφέλερ να αποκρούει το μακρινό σουτ του Αλάμπα στο 76’, ενώ ο ίδιος έσωσε ξανά την ομάδα του στο 87’ διώχνοντας με γροθιές το σουτ του Σβάινστάιγκερ.

Και ενώ όλα έδειχναν παράταση, ο Ρόμπεν με προσωπική ενέργεια απέφυγε τον Χούμελς στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ντόρτμουντ στο 89’ για το 2-1, λυτρώνοντας τη Μπάγερν η οποία στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!
Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!
Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!
Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρόμπεν «έραψε» το 5ο της Μπάγερν!




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.