Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Σίτι, στο... καναβάτσο η Τσέλσι

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Σίτι, στο... καναβάτσο η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2013 20:11
Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στον 2ο ημιτελικό του Γουέμπλει, και θα διεκδικήσει το 6ο κύπελλο στην ιστορία της απέναντι στη Γουίγκαν.

Οι «πολίτες» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος αλλά και στις αρχές του δεύτερου, και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των (35’) και Αγκουέρο (47’). Ωστόσο η Τσέλσι κατάφερε να «ξυπνήσει» στη συνέχεια, με τον Ντεμπα Μπα να μειώνει σε 2-1 με ένα πανέμορφο γκολ στο 66ο λεπτό.

Στην συνέχεια οι «μπλε» πήραν τα ηνία του αγώνα και έψαξαν την ισοφάριση που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, χάνοντας μεγάλη στιγμή, με τον Παντιλίμον να αποκρούει το σουτ του Μπα στην μικρή περιοχή.

Οι περσινοί κυπελλούχοι μάλιστα διαμαρτύρονταν για το σκληρό φάουλ του Αγκουέρο πάνω στο Νταβίντ Λουίζ, με τον διαιτητή να μην δίνει ούτε κίτρινη, ενώ λίγο πριν το 90’ ο Τόρες ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα της φανέλας στην περιοχή, με τον «άρχοντα του αγώνα» να δείχνει «παίζεται».

Τελικώς, η Τσέλσι δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει ακόμα έναν θεσμό φέτος, ενώ αντίθετα η Σίτι θα επιστρέψει στο Γουέμπλει στις 11η Μαΐου και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στη Γουίγκαν.

*Να σημειωθεί πως η Γουίγκαν με την πρόκριση της Σίτι στον τελικό έχει σχεδόν εξασφαλίσει το εισητήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν, καθώς ακόμα και αν δεν κερδίσει το τρόπαιο, θα βγει στην Ευρώπη εφόσον η Σίτι προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που πρέπει να θεωρείται σίγουρο για τους «πολίτες» βάσει της βαθμολογικής τους θέσης στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.