Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Έμεινε... ζωντανή με γκολ στο 90+5’ η Πορτογαλία (video)

Μουντιάλ 2014: Έμεινε... ζωντανή με γκολ στο 90+5’ η Πορτογαλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2014 03:07
Με γκολ του Βαρέλα στο 90+5’ η Πορτογαλία ισοφάρισε σε 2-2 τις ΗΠΑ και γλίτωσε τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, διατηρώντας ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες για να προκριθεί στην επόμενη φάση καθώς χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στους «16». Ο Νάνι άνοιξε το σκορ (5’), ωστόσο η ομάδα του Κλίνσμαν έκανε την ανατροπή με τους Τζόουνς (64’) και Ντέμπσει (81’) για να χάσει δευτερόλεπτα πριν το φινάλε την ευκαιρία να «σφραγίσει» από σήμερα την πρόκριση.

Η Πορτογαλία έφτασε μια «ανάσα» από τον αποκλεισμό της στο Μουντιάλ, ωστόσο το γκολ του Βαρέλα στο 90+5’ επέτρεψε στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο να ισοφαρίσει σε 2-2 τις ΗΠΑ και να μείνει ζωντανή στο… θαύμα για την πρόκριση.

Και αυτό διότι μια ενδεχόμενη ισοπαλία των ΗΠΑ του Κλίνσμαν με την Γερμανία του Λεβ την τελευταία αγωνιστική, θα επιτρέψει στις δύο ομάδες να προκριθούν… παρέα στην επόμενη φάση, ενώ ακόμα σε ήττα μιας εκ των δύο, οι Πορτογάλοι θα πρέπει να κερδίσουν τη Γκάνα και να καλύψουν τη διαφορά τερμάτων (αυτή τη στιγμή είναι στο -4 με ΗΠΑ στο +1 και Γερμανία στο +4).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Πορτογαλία η οποία μόλις στο 5ο λεπτό πήρε προβάδισμα με τυχερό γκολ του Νάνι, ο οποίος βρήκε τη μπάλα «στρωμένη» σε πλεονεκτική θέση μετά από λάθος διώξιμο του Κάμερον και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0 πολύ νωρίς.

Μουντιάλ 2014: Έμεινε... ζωντανή με γκολ στο 90+5’ η Πορτογαλία (video)
Στη συνέχεια οι ΗΠΑ προσπάθησαν να απαντήσουν και είχαν κάποιες καλές στιγμές με σουτ των Ντέμπσει (17’), Μπράντλει (24’, 29’) και Τζόνσον (32’, 35’), ωστόσο η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ανήκε στην Πορτογαλία, με τον Νάνι να σημαδεύει το δοκάρι του Χάουαρντ στο 42’, με τον γκολκίπερ της Έβερτον να αποκρούσει στη συνέχεια το σουτ του Έντερ που αντικατέστησε τον τραυματία Ποστίγκα!

Στην επανάληψη, οι ΗΠΑ συνέχιζαν να πιέζουν και αφού ο Ρικάρντο Κόστα έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Μπράντλει στο 55’, στο 64’ ο Τζόουνς δεν αστόχησε, καθώς έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1!

Η Πορτογαλία με εξαίρεση ένα σουτ του Μειρέλες στο 66’, δεν κατάφερε να απαντήσει και στο 81’ ο Ντέμπσει σκοράροντας με το στήθος, ολοκλήρωσε την ανατροπή για τις ΗΠΑ!

Τα λεπτά περνούσαν και η Πορτογαλία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, ωστόσο στο 90+5’ μετά από σέντρα του Ρονάλντο, ο Βαρέλα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 κρατώντας ζωντανή την ομάδα του και στερώντας την ευκαιρία στις ΗΠΑ να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τη φάση των «16».

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσι, Μπεντόγια (72’ Γιέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι, Κάμερον, Τζόνσον.

Πορτογαλία: Μπέτο, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Ρ. Κόστα, Μεϊρέλες (69’ Βαρέλα), Νάνι, Αλμέιδα (46’ Ουίλιαμ), Περέιρα, Πόστιγκα (16΄ Έντερ).

Βαθμολογία 7ου ομίλου

1. Γερμανία 4 (6-2)
2. ΗΠΑ 4 (4-3)
3. Γκάνα 1 (3-4)
4. Πορτογαλία 1 (2-6)

Τελευταία αγωνιστική (26/6, 19:00)

ΗΠΑ – Γερμανία

Πορτογαλία - Γκάνα



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.