Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο ένας αστέρια, η άλλη...αστεράκια

Σούπερ Λιγκ: Ο ένας αστέρια, η άλλη...αστεράκια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/4/2013 21:41
Τα… αγγλικά του θα πρέπει να προβάρει ο ΠΑΣ, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε τη «λίγη» ΑΕΚ με 2-0 και κρατάει πλέον γερά το εισιτήριο για Ευρώπη, βάζοντας παράλληλα προβλήματα στην «Ένωση» αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ με τον Λίνεν να προβαίνει σε τραγικές επιλογές, δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις του ΠΑΣ ο οποίος πήρε εύκολα τη νίκη χάρη στα γκολ των Κοροβέση (35’) και Γεωργίου (39’) και εφόσον κερδίσει και απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Κέρκυρα, θα μπει και μαθηματικά στα πλει-οφ.

Από την άλλη η «Ένωση» μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ, καθώς πλέον το παιχνίδι με τον Πανθρακικό παίρνει χαρακτήρα «τελικού». Μάλιστα δύσκολο γίνεται και το έργο του Παναθηναϊκού για την είσοδο του στα πλέι-οφ, καθώς οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην 5η και προνομιούχο θέση με 5 βαθμούς διαφορά από τους πράσινους.

Το ματς


Ο ΠΑΣ ξεκινήσει έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και ήταν ο πρώτος που απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τον Ίλιτς να μπαίνει στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του πέρασε έξω από το απέναντι δοκάρι στο 14’. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 17’ με τον Πετρόπουλο ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια ωστόσο κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Η συνέχεια ήταν ένας… μονόλογος για τους γηπεδούχους οι οποίοι πίεσαν ασφυχτικά την «Ένωση», και μετά τις ευκαιρίες των Κοροβέση, Ντε Βινσέντι και Τζημόπουλο, τελικώς το γκολ ήρθε στο 35’ όταν ύστερα από αναταραχή στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Κοροβέσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έσπρωξε απλώς στα δίχτυα για το 1-0.

Δεν πέρασαν 4 λεπτά, και ο Γεωργίου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, παίρνοντας τη μπάλα από την ωραία μπαλιά του Κοροβέση, και δεν αστόχησε προ του Κωνσταντόπουλου, κάνοντας το 2-0 στο 39’.

Στο δεύτερο μέρος ο Λίνεν βλέποντας την ομάδα του να παραπαίει στο γήπεδο, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, βάζοντας στις θέσεις των Τσουμάγκα και Φέτση τους Βλάχο και Φουρτάδο, αλλαγές που προκάλεσαν εντύπωση.

Η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδειχνε ότι κοντρόλαρε το παιχνίδι, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογη φάση και να απειλήσει τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα όσο κυλούσαν τα λεπτά, να μην σημειώνονταν σημαντικές ευκαιρίες.

Έτσι, πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 79’ και ανήκε στον ΠΑΣ, με τον Ντε Βινσέντι να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της «Ένωσης» και στη συνέχεια άουτ.

Στα τελευταία λεπτά δεν σημειώθηκε άλλη σημαντική ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να μην είχαν λόγο να βγουν μπροστά, και παίζοντας αμυντικά, κατάφεραν να κρατήσουν την ΑΕΚ στο μηδέν και να πάρουν την νίκη πους τους βάζει σε θέση οδηγού για την 5η θέση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.