Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βονόρτας: «Εξαρτόμαστε από τον ΠΑΣ Γιάννινα»

Βονόρτας: «Εξαρτόμαστε από τον ΠΑΣ Γιάννινα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/4/2013 15:13
Την ελπίδα ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να προκριθεί στα πλει-οφ εξέφρασε στη nova ο Γιάννης Βονόρτας ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ομάδα «εξαρτάται» από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» αναφέρθηκε πως θα στα τελευταία τρία παιχνίδια η ομάδα θα πρέπει να κάνει το καθήκον της, ωστόσο θα πρέπει παράλληλα να περιμένει στραβοπάτημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να μπορέσει να φτάσει στην 5η θέση που οδηγεί στα πλει-οφ.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι τιμή και πρόκληση να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε πως η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που συνάντησε στο πρώτο πέρασμα του στο «τριφύλλι» ενώ αποκάλυψε πως πήρε την ευχή του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Βονόρτα στο novasports.gr:


Τα λημέρια είναι γνώριμα, καθώς είστε πολλά χρόνια στην Παιανία με μια μικρή διακοπή κάποιων μηνών. Επιστρέφετε και έχετε μπροστά σας την πιο μεγάλη πρόκληση της προπονητικής σας σταδιοδρομίας. Πως βλέπετε τα πράγματα εκ των έσω και σε ένα πολύ διαφορετικό πόστο;

Έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μας, εδώ στην Παιανία. Και είναι ευχάριστο πάντα το ότι είμαστε εδώ. Όπως είπα και στις πρώτες μου δηλώσεις, είναι μεγάλη πρόκληση για μένα, μεγάλη χαρά και τιμή.

Προφανώς δεν διστάσατε ούτε λεπτό, όταν σας ζητήθηκε να αναλάβετε την ομάδα σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Με το Παναθηναϊκό να παλεύει για τα πλέι οφ, το κλίμα να μην είναι καλό στα αποδυτήρια μετά τις δηλώσεις του Φάμπρι και την ομάδα να βρίσκεται ίσως στην χειρότερη στιγμή στην ιστορία του...Ήμουν προετοιμασμένος. Δεν το σκέφτηκα. Το σκεφτόμουν όλο το διάστημα... Αν γινόταν σε εμένα τι θα γινόταν, πως θα αντιδρούσα, τι θα απαντούσα... Τα είχα μετρήσει τα πράγματα πολύ καλά και γι΄αυτό και θέλω να βοηθήσω την ομάδα.

Αισθανθήκαμε ότι αφήσατε μισοτελειωμένο το έργο σας στον Παναθηναϊκό από το προηγούμενο πέρασμα σας;

Ναι... Είπα προχθές ότι φύγαμε βίαια. Δεν ήθελα να πω βίαια. Φύγαμε ξαφνικά και πολύ σύντομα. Σαφώς και το αισθανόμουν αυτό και πραγματικά είχα μια εσωτερική ανάγκη... Ήταν λίγο για μένα και κάτι πολύ όμορφο. Και όταν κάτι είναι πολύ όμορφο, θέλουμε να το απολαμβάνουμε περισσότερο. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη ευθύνη. Η συνέχεια πρέπει να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα, μένουν τρια ματς και είναι τελικοί για εμάς και οι τρεις αγώνες. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο θέλουμε νίκη και μόνο νίκη. Δεν πάμε για οτιδήποτε άλλο. Πάμε μόνο για την νίκη, για να κερδίσουμε. Και πρέπει να βγούμε στην Ευρώπη.

Πριν αναλάβετε, μιλήσατε με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, με τον οποίο συνεργαστήκατε και παραμένετε καλοί φίλοι;

Ναι, γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Αισθάνθηκα αμήχανα, γιατί με πήρε βοηθό του, κλήθηκα να αναλάβω μόνος μου και ήταν ακριβώς το σημείο που σκέφτηκα περισσότερο. Μίλησα μαζί του, του ζήτησα την "ευχή" του και μου ευχήθηκε. Το κατάλαβε και δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ μας. Προς Θεού.

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι τα πλέι οφ, όμως για να γίνει πραγματικότητα πρέπει να στραβοπατήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το πιστεύετε ότι η ομάδα σας μπορεί να τα καταφέρει;

Φυσικά και ελπίζω. Εξαρτόμαστε από τα Γιάννινα, αλλά ας κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει. Και στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να στραβοπατήσουν. Εμείς πρέπει να κάνουμε το σωστό, αυτό που μπορούμε να κάνουμε πραγματικά και από εκεί και πέρα θα δούμε.

Σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμα σας από τον Παναθηναϊκού, όπου πετύχατε κάποια καλά αποτελέσματα και η ομάδα είχε καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια, τι συναντήσατε τώρα; Τι κλίμα βρήκατε στα αποδυτήρια; Σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού;

Είναι τώρα όπως και τότε, που ήταν σε αμηχανία. Δεν ήταν αυτοσυγκεντρωμένοι και νομίζω ότι τώρα ήταν χειρότερη η κατάσταση. Αλλά βλέπω μέρα με την μέρα ότι βελτιώνονται, νιώθουν πιο άνετα, πιο ευχάριστα... Αυτό που θέλω εγώ είναι να αισθανθούν παιδιά και να απολαύσουν το παιχνίδι τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να βγάλουν τις δυνατότητες τους και να έχουμε καλά παιχνίδια.

Και ποιοτικά και αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό να αισθανθούν πάλι ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί φορούν ήδη την φανέλα. Και είναι σημαντικό να αισθανθούν παίκτες του Παναθηναϊκού. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και ήταν φυσιολογικό- όπως για κάθε άνθρωπο- να έχουν πεσμένη αυτοπεποίθηση και πολλά νεύρα.

Είμαστε κοντά στο τέλος της σεζόν... Δεν προλαβαίνετε να αλλάξετε πολλά πράγματα, ούτε να αφήσετε το στίγμα σας στην ομάδα, αν και οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν την δουλειά σας από την προηγούμενη θητεία σας. Το βάρος θα πέσει κυρίως στην ψυχολογία; Πιστεύετε ότι αυτό είναι το κομμάτι που υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα αυτή τη στιγμή;

Το πρώτο κομμάτι είναι η ψυχολογία, για να μπορέσουν οι παίκτες να αποκτήσουν τη διάθεση για να εφαρμόσουν ότι κάνουμε στην προπόνηση.

Στις πρώτες σας δηλώσεις μιλήσατε και για προώθηση νέων ποδοσφαιριστών. Σε βάθος χρόνου προφανώς και θα γίνει, καθώς αυτός είναι και ο στόχος της διοίκησης. Προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί με νέα παιδιά από τις Ακαδημίες, μέχρι το τέλος της σεζόν;

Είναι αρκετά δύσκολο, γιατί θα πρέπει να σκεφτώ επαγγελματικά, χωρίς συναίσθημα και να επιλέξω τους πιο ικανούς παίκτες, για να φέρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Όταν δω ότι κάποιος από τους νέους παίκτες μπορεί να βοηθήσει και να δώσει αυτά που θέλουμε, φυσικά και θα είναι μέσα στην ομάδα.

Υπάρχει άγχος σε προσωπικό επίπεδο, καθώς θα κάνετε ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο;

Σαφώς και υπάρχει. Λίγο άγχος χρειάζεται. Διαφορετικά δεν υπάρχουν συναισθήματα. Είναι το φυσιολογικό άγχος που υπάρχει πάντοτε σε μια προετοιμασία και τίποτα περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει μεγάλο πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια. Αν και παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, δεν σκοράρει και χάνει βαθμούς. Είναι πολλά τα στραβοπατήματα και τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, που προέρχεται από μια σημαντική νίκη επί του Αστέρα. Τι περιμένετε σε αυτή την αναμέτρηση;

Σε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν το κάστρο. Δεν θα είμαστε εμείς το κάστρο. Εμείς είμαστε οι πολιορκητές. Με αυτό το σκεπτικό θα είμαστε. Θα είμαστε πολύ ενεργητικοί και επιθετικοί. Θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και δεν θα αφήσουμε τον αντίπαλο- όποιος και αν είναι αυτός- να κάνει το παιχνίδι του. Τουλάχιστον έτσι έχω μεγαλώσει εγώ στον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το πνεύμα μου. Και τα τελευταία χρόνια που ήμουν στην Ακαδημία αυτό ακολούθησα, όπου ο Γιάννης Σαμαράς έχει φέρει ευρωπαϊκό μοντέλο και έχει μεταδώσει έναν μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού, με στόχο η ομάδα να έχει τον έλεγχο της μπάλας και να δημιουργεί φάσεις για γκολ.

Τι γνώμη έχετε για τον Πανιώνιο;

Είναι ένα παλιό σωματείο, με μεγάλη ιστορία, αξιοσέβαστο με καλό σύνολο και καλούς παίκτες. Μπορώ να πω έκπληξη της φετινής περιόδου- κατά τη γνώμη μου- αν αναλογιστούμε των καταστάσεων και των κρίσεων που είχε και αυτός. Και είναι μια ομάδα που έχει αφήσει καλή εικόνα στο πρωτάθλημα.

Είστε ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού και αγάπησε αυτή την ομάδα. Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

Να στηρίξουν την ομάδα, όπως την στηρίζουν. Να αγαπούν την ομάδα και το ποδόσφαιρο, γιατί αυτό έχει σημασία. Η ομάδα κάποιες φορές ίσως δεν είναι τόσο καλή, υπάρχει όμως το ποδόσφαιρο... Σωστή συμπεριφορά. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε γενικά ως κοινωνία και πρέπει να το δείχνουμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.