Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στα ημιτελικά η Τσέλσι

Κύπελλο Αγγλίας: Στα ημιτελικά η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/4/2013 16:34
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε η Τσέλσι, η οποία κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπρίτζ» και πλέον θα παίξει στο Γουέμπλει όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι για μια θέση στον τελικό.

Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ντεμπα Μπα με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι «μπλε» μετά το 2-2 στο «Όλντ Τράφορντ», έδειξαν αποφασιστικότητα απέναντι σε μία Γιουνάιτεντ που φάνηκε κουρασμένη, και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση.

Από την άλλη η Γιουνάιτεντ όσο έμενε ζωντανή, προσπάθησε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να τα καταφέρει, με τον Τσεχ να λέει όχι με εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Ερνάντεζ στο 60’, ενώ ο Φαν Πέρσι στο 87’ αστόχησε εξ’ επαφής για να κάνει το 1-1 και να τιμωρήσει τους γηπεδούχους για την αστοχία τους.

Το ματς:


Κύπελλο Αγγλίας: Στα ημιτελικά η Τσέλσι
Μέτριο θα χαρακτήριζε κανείς το πρώτο μέρος, καθώς το παιχνίδι είχε μεν ρυθμό, ωστόσο οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν εύκολα ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η μπάλα να κατευθύνονταν από τη μια περιοχή στην άλλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 30’ και ήταν για την Τσέλσι, με τον Ντεμπα Μπα να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Ντε Χεα να απομακρύνει με το πόδι. Με αυτό τον τρόπο απομάκρυνε και ο Τσεχ τη μπάλα δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ερνάντεζ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε φάλτσα, με αποτέλεσμα ο πορτιέρο των «μπλε» να σώσει με δυσκολία την ομάδα του.

Αντίθετα, το δεύτερο μέρος είχε αρκετό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, με τον Ντεμπα Μπα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 47’ στέλνοντας τη μπάλα με όμορφη προβολή στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ, ύστερα από μακρινή ωραία μπαλιά του Μάτα στη πλάτη της άμυνας.

Κύπελλο Αγγλίας: Στα ημιτελικά η Τσέλσι
Οι «μπλε» στη συνέχεια είχαν την υπεροχή και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που είχαν αφήσει οι φιλοξενούμενοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και τελικώς ο Τσεχ κράτησε το 1-0 στο 60’ με επέμβαση για highlight στην κεφαλιά-ψαράκι του Ερνάντες.

Οχτώ λεπτά αργότερα, η Τσέλσι έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ και να διώξει το άγχος, με τον Αζάρ να βρέθηκε απέναντι στον Ντε Χέα, ωστόσο το πλασέ του ήταν πολύ κακό και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ψάχνουν το 2ο γκολ, ωστόσο η άμυνα της Γιουνάιτεντ έδιωχνε τους κινδύνους, με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι διάβολοι» να έμεναν στο παιχνίδι ως το τέλος. Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη, ο Φαν Πέρσι, που μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, όταν και αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας από το ύψος της μικρής περιοχής, επιτρέποντας έτσι στην Τσέλσι να πανηγυρίσει στο φινάλε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί οι «μπλε» θα συναντήσουν την Μάντσεστερ Σίτι σε παιχνίδι νοκ-άουτ που θα γίνει στο Γούεμπλει, ενώ όποια ομάδα επικρατήσει θα βρει απέναντι της στον τελικό του νικητή του ζευγαριού Γουίγκαν- Μίλγουολ.

Οι ενδεκάδες:


Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ (21' Μπέρτραντ), Ραμίρες, Μίκελ, Αζάρ, Μάτα, Οσκάρ (90' Μόουσες), Μπα (Τόρες 90')

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κλέβερλι (61' Φαν Πέρσι), Κάρικ, Νάνι (65' Γκιγκς), Γουέλμπεκ (80' Γιανγκ), Ερνάντες

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:


Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι

Γουίγκαν - Μίλγουολ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.