Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κανονικά οι αγώνες» λέει η Football League, «εμμένουμε στην απόφαση μας» τονίζει ο ΠΣΑΠ

«Κανονικά οι αγώνες» λέει η Football League, «εμμένουμε στην απόφαση μας» τονίζει ο ΠΣΑΠ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/3/2014 20:01
Παρά την αποχή που κήρυξε ο ΠΣΑΠ, η Football League ανακοίνωσε πως η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας θα γίνει κανονικά. «Άπαντες εμμένουν στην απόφασή τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ με τοποθέτηση του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Άγνωστο παραμένει εάν θα διεξαχθεί κανονικά η 26η και τελευταία αγωνιστική της Football League.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ που έκανε λόγο για αποχή των ποδοσφαιριστών από τους αγώνες μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της λίγκας για το εγγυητικό ταμείο, η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι αγώνες θα γίνουν κανονικά το Σάββατο και την Κυριακή.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος με τοποθέτηση του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ξεκαθάρισε πως αν δεν καταβληθεί το ποσό που οφείλει κάθε ΠΑΕ –μέσω του μνημονίου που έχει υπογραφεί- για το εγγυητικό ταμεία, τότε ο ΠΣΑΠ δεν πρόκειται να αλλάξει θέση!

Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αυριανό (28/3, 14:00) διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής καθώς και το πώς θα αντιδράσει ο ΠΣΑΠ σε περίπτωση που δεν λάβει τις δεσμεύσεις που επιθυμεί.

Η ανακοίνωση της Football League:


«Η FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, ανακοινώνει ότι η 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ διεξάγεται κανονικά Σάββατο 29-3-2014/ Κυριακή 30-3-2014 και οι οποίες συζητήσεις για το θέμα που θέτει ο ΠΣΑΠ, θα γίνουν αύριο κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ».

Οι δηλώσεις του κ. Δημόπουλου στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:


«Κανονικά οι αγώνες» λέει η Football League, «εμμένουμε στην απόφαση μας» τονίζει ο ΠΣΑΠ
«Όπως όλοι γνωρίζουν, έχουμε υπογράψει κάποια μνημόνια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποιες ΠΑΕ και προέδρους προς οφειλές προς τα μέλη μας. Γι’ αυτό και έχει ιδρυθεί το εγγυητικό ταμείο. Αυτό αφορά ουσιαστικά ομάδες που πέφτουν από τις επαγγελματικές κατηγορίες για ερασιτεχνικές –για οποιοδήποτε λόγο.

Όταν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το 99% των μελών μας μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να εισπράξει τις οφειλές του. Μέσω αυτού του ταμείου, λοιπόν, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει ένα ποσό, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να παίρνει κάτι αν τυχόν κάποια ομάδα υποβιβαστεί».

«Κάναμε πολύ υπομονή, εξαντλήσαμε τα περιθώρια, δεν έχει μπει το απαιτούμενο ποσό που έχουμε υπογράψει και γι’ αυτό αποφασίσαμε όλο το Δ.Σ, οι αρχηγοί των 23 ομάδων και όλοι μαζί να προβούμε σε αυτή την απόφαση, την αποχή δηλαδή».

«Μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 8.000 που πρέπει να βάζει κάθε ομάδα, βάσει του μνημονίου που έχουν υπογράψει από κοινού όλοι οι φορείς. Έχουν βάλει ένα μέρος των χρημάτων, αλλά ούτε καν αυτό που αντιπροσωπεύει την περσινή σεζόν! Εδώ και 2,5 χρόνια έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τις δύο διοργανώτριες αρχές (Σούπερ Λίγκα, Football League) και την ΕΠΟ για το καλό του ποδοσφαίρου.

Μέχρι τώρα δεν είχαμε καν ασφαλιστική κάλυψη για τους ποδοσφαιριστές μας κι ενώ το επάγγελμά του είναι άκρως επικίνδυνο για την καριέρα του καθενός! Το 2012 το λύσαμε αυτό το πρόβλημα εν μέρει σε συνεργασία με την Football League».

«Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση μας. Δεν θέλουμε υποσχέσεις, ούτε λόγια, θέλουμε να καταβληθεί το ποσό που είναι υποχρεωμένη για κάθε ΠΑΕ. Το ποσό των 8.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να δημιουργεί πρόβλημα σε καμία ομάδα, όταν ένας ποδοσφαιριστής παίρνει 600 ευρώ μισθό. Η διαδικασία της αποχής συνεχίζει και είναι απόφαση όλων των μελών
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.