Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: H απονομή  στη Μάντσεστερ Σίτι που έγινε η 23η διαφορετική πρωταθλήτρια Ευρώπης (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: H απονομή στη Μάντσεστερ Σίτι που έγινε η 23η διαφορετική πρωταθλήτρια Ευρώπης (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
11/6/2023 00:43
Στη κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της με το απωθημένο όλων στον αγγλικό σύλλογο να γίνεται πραγματικότητα.

Η στιγμή που το τρόπαιο υψώθηκε στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης μετά το 1-0 επί της Ίντερ, σήμανε την είσοδο των «πολιτών» στο κλαμπ των πρωταθλητών Ευρώπης, που απαριθμεί από το 1955, όταν και η διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) ξεκίνησε άλλες 22 ομάδες.

Παράλληλα έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 130.000.000 εκατ. ευρώ, ενώ αυτό ήταν και το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της, με τον Πεπ Γκουανρτιόλα να γίνεται ο πρώτος προπονητής με δύο τρεμπλ, μετά από αυτό του 2009 με την Μπαρτσελόνα και παράλληλα μόλις ο έκτος με τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες μετά τους Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν), Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ), Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν), Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο) και Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν, Ρεάλ). Επιπλέον γίνεται και ο 4ος που φτάνει τα τρία τρόπαια, πιάνοντας στη λίστα τους Ζινεντίν Ζιντάν και Μπομπ Πέισλι, πίσω μονάχα από τον Αντσελότι που έχει τέσσερα.

Συν αυτώ ο Καταλανός έφτασε τους 35 τίτλους στην προπονητική του καριέρα, με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι αθροιστικά και κυνηγά μόνο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 49!

Στα αξιοσημείωτα πως ο 38χρονος αναπληρωματικός γκολκίπερ Κάρσον, μπήκε στη λίστα των παικτών που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες, χωρίς μάλιστα να έχει αγωνιστεί λεπτό, αφού το 2005 με τη Λίβερπουλ στο ίδιο γήπεδο, πανηγύρισε το τρόπαιο μετά την απίστευτη ανατροπή επί της Μίλαν, ενώ και ο Αργεντινός επιθετικός των «πολιτών», Χουλιάν Άλβαρεζ που έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τρεμπλ και τίτλο σε Μουντιάλ την ίδια σεζόν, γράφοντας ιστορία στα 23 του χρόνια!




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.