Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Όφνερ-Τσιτσιπάς 0-3: «Σίφουνας» ο Στέφανος και τώρα Αλκαράθ στα προημιτελικά (video)

Όφνερ-Τσιτσιπάς 0-3: «Σίφουνας» ο Στέφανος και τώρα Αλκαράθ στα προημιτελικά (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/6/2023 23:38
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 (7-5, 6-3, 6-0) σετ του Σεμπάστιαν Όφνερ και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Roland Garros όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε μόνο στην αρχή από τον αντίπαλο του, στη συνέχεια όμως έδειξε χαρακτήρα και έφτασε σε μία δίκαιη νίκη. Ο Όφνερ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, έκανε break με το «καλημέρα» και κράτησε το σερβίς του έπειτα. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο φάνηκε ψύχραιμος, πέτυχε με τη σειρά του break στο έκτο game και στο ενδέκατο κατάφερε να σπάσει και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Αυτή η εξέλιξη φάνηκε πως ήταν καθοριστική για την ψυχολογία του Τσιτσιπά καθώς στο δεύτερο σετ ήταν πολύ καλός στα χτυπήματα του, δεν έκανε ούτε ένα αβίαστο λάθος και με ένα break στο έκτο game πήρε το πλεονέκτημα. Στη συνέχεια κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς τους, πήρε το δεύτερο σετ και μαζί ένα σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον αντίπαλο του. Στα πρώτα τρία game πέτυχε ήδη δύο break και έμοιαζε πλέον πολύ δύσκολο να χάσει το παιχνίδι. Ο Όφνερ έκανε πολλά εύκολα λάθη, ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ, δεν έχασε ούτε ένα game και με 6-0 έφτασε σε μία δίκαιη νίκη.

Με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος πήρε την πρόκριση για τους «8» του Roland Garros εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κάρλος Αλκαράθ. Οι δύο τους θα αναμετρηθούν λογικά αργά το απόγευμα της Τρίτης (6/6), με τον Τσιτσιπά να μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στον Ισπανό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.