Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΠΙΘΑΝΟ φινάλε στο Βέλγιο: Πρωταθλήτρια η Αντβέρπ με γκολάρα στο 90+4’, «αυτοκτόνησε» η Ουνιόν! (video)

ΑΠΙΘΑΝΟ φινάλε στο Βέλγιο: Πρωταθλήτρια η Αντβέρπ με γκολάρα στο 90+4’, «αυτοκτόνησε» η Ουνιόν! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/6/2023 21:42
Η Αντβέρπ με βολίδα του Αλντερβάιρελντ στο 90+4’ ισοφάρισε σε 2-2 την Γκενκ εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική και της άρπαξε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια αφού στο άλλο ματς η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «αυτοκτόνησε» και ηττήθηκε με 3-1 από την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ παρότι νικούσε με 1-0 στο 89’!

Το πιο «τρελό» φινάλε όλων των εποχών συνέβη στο βελγικό πρωτάθλημα, με την Αντβέρπ να κατακτά τον τίτλο αντί των Γκενκ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και να επιστρέφει στην κορυφή του ποδοσφαίρου της χώρας μετά από 66 χρόνια! Και οι τρεις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο έχοντας ένα μόνο βαθμό διαφορά και τελικά τα κατάφερε η ομάδα της Αμβέρσας με γκολάρα του Αλντερβάιρελντ στο 90+4'.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Γκενκ φιλοξενούσε την Αντβέρπ στην έδρα της για την τελευταία αγωνιστική, θέλοντας νίκη και παράλληλα γκέλα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο εντός έδρας με την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Ουνιόν από την πλευρά της χρειάζονταν δική της νίκη και να μη νικούσε η Αντβέρπ την Γκενκ για να τερμάτιζε στην κορυφή, ενώ η Αντβέρπ ήξερε πως με νίκη ήταν σίγουρα πρωταθλήτρια. Αν δε νικούσε, ήξερε πως με ισοπαλία θα έπαιρνε τον τίτλο αν η Ουνιόν δεν κέρδιζε την Μπριζ. Εν τέλει συνέβη το τελευταίο σενάριο μετά από απίθανες διακυμάνσεις στη βαθμολογία, με τις τρεις ομάδες να βρέθηκαν στην πρώτη θέση λίγο πριν το φινάλε της αγωνιστικής.

Η Γκενκ ήταν καλύτερη κόντρα στην παθητική Αντβέρπ, προηγήθηκε στο 45’ με τον Αροκοντάρε και παρότι ισοφαρίστηκε στο 58’ από τον Κερκ, ανέκτησε το προβάδισμα της με τον Χεινεν στο 75’. Παρότι το σκορ ήταν στο 2-1, κανείς στο γήπεδο δεν πανηγύριζε αφού στο άλλο ματς η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ νικούσε με 1-0 την Μπριζ με γκολ στου Αντινγκρά στο 46’ και ήταν αυτή στην κορυφή. Όλα αυτά μέχρι το 89’ όταν η αδιάφορη Μπριζ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Χομά και επέτρεψε στους οπαδούς της Γκενκ να πανηγυρίσουν.

Με το 1-1 στο άλλο ματς, η Γκενκ κρατούσε το πρωτάθλημα στα χέρια της και αρκούνταν να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1. Ωστόσο η Αντβέρπ έψαχνε ένα γκολ για να κάνει το 2-2 και ν’ ανέβει αυτή στην κορυφή. Αυτό ήρθε στο 90+4’ με απίθανη βολίδα του στόπερ Αλντερβάιρελντ από το ημικύκλιο, «παγώνοντας» τη «Λούμινους Αρίνα». Την ίδια ώρα τα νέα ήταν ευχάριστα από τις Βρυξέλλες, αφού η Μπριζ έφερε… τούμπα το ματς επί της Ουνιόν παίρνοντας το «διπλό» (3-1) με τα γκολ των Λανγκ (90+3’) και Σάντρα (90+10’).

Έτσι η Αντβέρπ με την ισοπαλία στην έδρα της Γκενκ πήρε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1956-57, στο πιο συναρπαστικό και χιτσκοτικο φινάλε όλων των εποχών στο Βέλγιο.

Η Γκενκ τερμάτισε στην 2η θέση και θα είνια πιθανός αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ που μέχρι το 89' στο δικό της μάτς ήταν πρωταθλήτρια, τερμάτισε στην 3η θέση και δεν θα βγει ούτε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελική βαθμολογία:

1. Αντβέρπ 47
2. Γκενκ 46
3. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 46
4. Μπριζ 36

Το γκολ τίτλου του Αλντερβάιρελντ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.