Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπράγκα - Πόρτο 0-2: Διατήρησαν τα σκήπτρα τους στο Κύπελλο Πορτογαλίας οι «δράκοι»

Μπράγκα - Πόρτο 0-2: Διατήρησαν τα σκήπτρα τους στο Κύπελλο Πορτογαλίας οι «δράκοι»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
4/6/2023 21:18
Η Πόρτο θριάμβευσε με 2-0 απέναντι στην Μπράγκα, στον τελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας που έριξε την αυλαία της σεζόν στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου και κατέκτησε τον τίτλο για 19η φορά στην ιστορία της και δεύτερη διαδοχική.

Οι «δράκοι» μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν ξανά το πρωτάθλημα στην Πριμέιρα Λίγκα μένοντας δεύτεροι πίσω από την Μπενφίκα, ωστόσο δεν είχαν καμία διάθεση για να αφήσουν να χαθεί και το Κύπελλο και δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Από την άλλη η αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε θεωρείται πλήρως επιτυχημένη και για την Μπράγκα, παρά το γεγονός ότι οι «αρσεναλίστας» δεν έφτασαν στον τέταρτο τίτλο της ιστορίας τους. Παρ' όλα αυτά ανυπομονούν για τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν ανώτερη από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ματέους.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων κι αν δεν μεταμορφώνονταν έμοιαζε θέμα χρόνου να παραβιαστεί η εστία τους, καθώς και οι ίδιοι δεν είχαν φτιάξει ούτε μία σημαντική φάση.

Στο 53' έπειτα από παράλληλη σέντρα του Γκαλένο από αριστερά, ο Αντρέ Όρτα έκανε την προβολή και προσπάθησε να απομακρύνει όμως άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας προβάδισμα στην Πόρτο.

Εννιά λεπτά αργότερα όμως οι «αρσεναλίστας» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω απευθείας αποβολής του Ουέντελ μετά από χρήση VAR για απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Γκόμεζ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα οι παίκτες του Αρτούρ Ζόρζε ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν, χωρίς να μπορέσουν να φτιάξουν σημαντικές φάσεις στα «καρέ» του Ράμος.

Τελικά στο 79' η αριθμητική ισορροπία με τον Νιακατέ να αφήνει κι εκείνος την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι «δράκοι» εκμεταλλεύτηκαν άμεσα το απρόσμενο δώρο που τους προσφέρθηκε και δύο λεπτά μετά ο Γκαλένο έκανε ωραία πάσα στον Οτάβιο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 0-2.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Πόρτο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Πορτογαλίας για 19η φορά στην ιστορία της -η Μπενφίκα έχει τα περισσότερα τρόπαια- και συνολικά τον τρίτο της τίτλο στη σεζόν μετά το Σούπερ Καπ και το Λιγκ Καπ.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεζ (70' Μπανζά), Τορμένα (75' Πίζι), Νιακατέ, Μπόρχα (58' Ντζαλό), Μεδέιρος (58' Μέντες), Α. Όρτα (59' Ράτσιτς), Ρ. Όρτα, Αλ Μουσράτι, Μπρούμα, Αμπέλ Ρουίθ

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ράμος, Πεπέ, Πέπε, Μαρκάνο, Ουέντελ, Ουρίμπε, Εουστάκιο (94' Βερόν), Οτάβιο (94' Γκρούγιτς), Γκαλένο (94' Φράνκο), Εβανίλσον (44' Μαρτίνεθ), Ταρεμί

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.