Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μαρτσίνιακ: Σφυρίζει κανονικά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δέχτηκε την απολογία του η UEFA

Μαρτσίνιακ: Σφυρίζει κανονικά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δέχτηκε την απολογία του η UEFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/6/2023 15:36
Η UEFA επιβεβαίωσε ότι ο Σίμον Μαρτσίνιακ θα διαιτητεύσει τον επερχόμενο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, μετά τη συγγνώμη του Πολωνού διαιτητή για την ομιλία του σε μια ακροδεξιά συγκέντρωση.

Το ενδεχόμενο αντικατάστασης του διαιτητή Σίμον Μαρτσίνιακ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εξέτασε η UEFA μετά την ομιλία του τελευταίου σε μια ακροδεξιά συγκέντρωση στην Πολωνία.

Ο Πολωνός διαιτητής, που σφύριξε και τον τελικό του Μουντιάλ 2022 τον Δεκέμβριο, μίλησε σε μια ακροδεξιά συγκέντρωση στην Πολωνία με τον πολιτικό Σβάνομιρ Μέντζεν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ομοφοβικές και αντισημιτικές του απόψεις.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γνωστοποίησε την Παρασκευή (6/2) ότι ο Μαρτσίνιακ θα παραμείνει διαιτητής του τελικού, προσθέτοντας πως δέχεται την επίσημη απολογία του Πολωνού ρέφερι, ο οποίος με μήνυμα του στα social media τόνισε ότι: «ποτέ δεν υποστήριξα ούτε νομιμοποίησα κανένα πολιτικό κόμμα, οργάνωση ή μεμονωμένο πολιτικό. Διαχωρίζομαι, έντονα και ξεκάθαρα, από κάθε είδους ριζοσπαστικές, ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις, δηλώσεις ή ενέργειες».

Η ανακοίνωση της UEFA:

Η UEFA ερεύνησε επιμελώς τους ισχυρισμούς σχετικά με τη συμμετοχή του Σίμον Μαρτσίνιακ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κατοβίτσε στις 29 Μαΐου 2023.

Αυτοί οι ισχυρισμοί λαμβάνονται με απόλυτη σοβαρότητα από την UEFA και ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα, καθώς απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αξίες που προωθούνται από μια ομάδα που συνδέεται με αυτό το συνέδριο.

«Μετά από ενδελεχή εξέταση, λάβαμε μια δήλωση από τον κ. Μαρτσίνιακ που εκφράζει τη βαθύτατη συγγνώμη του και παρέχει μια διευκρίνιση σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

«Μετά τη δήλωση του κ. Μαρτσίνιακ, η UEFA αναγνωρίζει τη βαθιά συγγνώμη και τις διευκρινίσεις του. Με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται, η UEFA επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μαρτσίνιακ θα εκπληρώσει τον ρόλο του ως διαιτητής για τον τελικό του UEFA Τσάμπιονς Λιγκ 2023.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.