Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το νέο και πιο... πλούσιο Τσάμπιονς Λιγκ ετοιμάζουν στο Κατάρ!

Το νέο και πιο... πλούσιο Τσάμπιονς Λιγκ ετοιμάζουν στο Κατάρ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2013 14:33
Μια πρόταση που αναμένεται να ταράξει τα «νερά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, η οποία θέλει να δημιουργήσει μια νέα διοργάνωση –αντίπαλο– του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης με κέρδη που προκαλούν… ζαλάδα.

Συγκεκριμένα το αποκλειστικό δημοσίευμα των «Times» αναφέρει ότι το Κατάρ αναμένεται να δημιουργήσει τη «Dream Football League», διοργάνωση η οποία θα κάνει πρεμιέρα το 2015, θα διεξάγεται ανά δύο χρόνια και σε αυτή θα λάβουν μέρος 24 σύλλογοι.

Τα ακριβή πλάνα της νέας λίγκας αναμένεται θα αποκαλυφθούν τον επόμενη μήνα, ωστόσο υπάρχουν σκέψεις οι 16 ομάδες να έχουν σταθερή παρουσία στο τουρνουά και να αλλάζουν οι υπόλοιπες οκτώ ανά διετία. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι τα ποσά που θα μοιράζονται θα αγγίζουν τα 175 εκ, λίρες, όταν η Τσέλσι μόνο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 47,3 εκατομμυρίων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοργάνωση θα φιλοξενείται κάθε δύο χρόνια το καλοκαίρι στο Κατάρ ή σε γειτονικές χώρες όπως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όσον αφορά τις ομάδες που θα συμμετέχουν, φέρεται πως 4 ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ θα λαμβάνουν συμμετοχή, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Έτσι μετά την επιτυχία με την ανάληψη διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, το Κατάρ θέλει να συνεχίσει να κλέβει τις εντυπώσεις στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, καθώς ένας τέτοιος θεσμός παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο οικονομικό δέλεαρ από τον αντίστοιχο της ΟΥΕΦΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί η Premier League, η UEFA ή και ακόμα η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, ωστόσο τα πρώτα εύλογα ερωτήματα που μπορούν να γίνουν είναι πως μπορεί να υλοποιηθεί ένας τέτοιος θεσμός το καλοκαίρι σε χώρες με επικίνδυνες καιρικές θερμοκρασίες για ποδόσφαιρο εκείνη την περίοδο, ή πως μπορεί να «χωρέσει» ακόμα μία διοργάνωση στο ήδη βεβαρυμμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, για να μην ξεχνάμε ότι ενδέχεται να «πέφτει» πάνω σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων όπως το Γιούρο και το Μουντιάλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.