Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βέσελι-Τσιτσιπάς 1-3: Πρεμιέρα με ζόρια αλλά νίκη για τον Στέφανο

Βέσελι-Τσιτσιπάς 1-3: Πρεμιέρα με ζόρια αλλά νίκη για τον Στέφανο

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/5/2023 17:07
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Γίρι Βέσελι και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Roland Garros.

Το νο5. του ταμπλό βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, όμως στη συνέχεια ο αντίπαλος του αντέδρασε έφτασε κοντά ακόμα και στην ισοφάριση αλλά ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία, έκανε μία μίνι ανατροπή στο tie break του τέταρτου σετ και πήρε την πρόκριση.

O Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο σετ αν και κράτησε αρχικά το σερβίς του. Είδε βέβαια στη συνέχεια τον Τσέχο να κάνει break, o Βέσελι έφτασε να προηγείται με 5-3 αλλά ο Στέφανος μείωσε και έπειτα με break ισοφάρισε σε 5-5.Το μομέντουμ πλέον ήταν με το μέρος του, έκανε το 6-5 και στη συνέχεια «έσπασε» ξανά το αντίπαλο σερβίς και έτσι κέρδισε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Στέφανο καθώς στο στο 6ο game κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια κράτησε απλά το σερβίς του για να φτάσει στο 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το τέλος αλλά στο 10ο game ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Βέσελι έδειξε πιο ψύχραιμος, είχε απάντησε σχεδόν σε κάθε χτύπημα του αντιπάλου του κάνοντας το 6-4 και μειώνοντας σε 2-1 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς έδειχνε πιο ήρεμος στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ, έκανε break μόλις στο 3ο game και έπειτα είχε το σαφές πλεονέκτημα για τη νίκη στο παιχνίδι. O Βέσελι όμως απάντησε άμεσα στο σερβίς του αντιπάλου του και έφερε πάλι το σετ στα ίσα. Ο Τσέχος φάνηκε πως πήρε ψυχολογία αλλά ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα ισοφάρισε σε 5-5 και στη συνέχεια το παιχνίδι οδηγήθηκε σε tie break.

Εκεί ο Βέσελι βρέθηκε μπροστά με 6-3 και πολύ κοντά στο να οδηγήσει το παιχνίδι σε 5ο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς «έσβησε» τρία σετ πόιντ του αντιπάλου του και με 7-8 έφτασε στην κατάκτηση του 4ο σετ και μαζί στη νίκη.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.