Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τρομερό φινάλε στη Γερμανία, ο Μουσιάλα «χάρισε» στο 89' τον τίτλο στην Μπάγερν - «Χαρακίρι» η Ντόρτμουντ! (video)

Τρομερό φινάλε στη Γερμανία, ο Μουσιάλα «χάρισε» στο 89' τον τίτλο στην Μπάγερν - «Χαρακίρι» η Ντόρτμουντ! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
27/5/2023 18:33
Σε ένα τρομερό φινάλε γεμάτο ένταση, εναλλαγές συναισθημάτων και πολλές ευκαιρίες, η Μπάγερν Μονάχου με ένα γκολ του Μουσιάλα στο 89' επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Κολωνίας και κατέκτησε για ενδέκατη σερί φορά τον τίτλο στη Γερμανία. Το «έχασε» μόνη της η Ντόρμουντ καθώς ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με 2-2 από την αδιάφορη Μάιντς.

Σε ένα τέλος ακατάλληλο φινάλε για καρδιακούς, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα στα τελευταία λεπτά και να αφήσει πίσω της την Ντόρτμουντ η οποία λύγισε στην έδρα της από την πίεση και το άγχος.

Ασύλληπτο φινάλε με γκολάρα Μουσιάλα

Οι Βεστφαλοί ήθελαν τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μάιντς, το γήπεδο ήταν κατάμεστο και τα πάντα έτοιμα για γιορτή. Οι παίκτες του Τέρζιτς δεν μπήκαν όμως δυνατά στην αναμέτρηση, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15' και τέσσερα λεπτά αργότερα έχασαν τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Αλέ να μην μπορεί να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι. Πέντε λεπτά μετά μάλιστα ο Ονισίβο έκανε το 2-0 και πλέον τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη ο Τέρζιτς ρίσκαρε, ο Γκερέιρο μείωσε στο 69' η Ντόρτμουντ έκλεισε στα καρέ της τη Μάιντς αλλά δεν έβρισκε άλλο γκολ. Την ίδια στιγμή στην Κολωνία, η Μπάγερν που βρισκόταν από το 8' μπροστά στο σκορ με τον Κομάν δέχτηκε την ισοφάριση στο 81' και έτσι το πρωτάθλημα πήρε «φωτιά».

Στο 89' ωστόσο ο Μουσιάλα με υπέροχο σουτ της έδωσε και πάλι το προβάδισμα, το παιχνίδι τελείωσε και άπαντες περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης στο Ντόρτμουντ. Οι γηπεδούχοι «πολιορκούσαν» την αντίπαλη εστία, οι φιλοξενούμενοι έχαναν ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις, στο 90+6' ο Ζίλε έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά στον εναπομείναντα χρόνο η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να φτάσει σε μία μεγαλειώδη ανατροπή.

Έτσι η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε για 11η σερί φορά το πρωτάθλημα τη στιγμή που οι Βεστφαλοί έφτασαν πάρα πολύ κοντά μετά από 11 χρόνια.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ουνιόν, στα μπαράζ η Στουτγκάρδη, υποβιβάστηκε η Σάλκε

Μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια υπήρχε και στα άλλα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής εκεί όπου κρινόντουσαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο υποβιβασμός. Η Ουνιόν Βερολίνου επικράτησε με 1-0 της Βέρντερ Βρέμης και έγραψε ιστορία καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Φράιμπουργκ δεν μπόρεσε να μπει στην τετράδα και θα βρεθεί και πάλι στο Γιουρόπα, τη στιγμή που η Λεβερκούζεν περιμένει να ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο για να μάθει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι του χρόνου. Η Άιντραχτ τερμάτισε 7η και ευελπιστεί να πάρει το Κύπελλο για να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, την ώρα που η Βόλφσμπουργκ έχασε από την υποβιβασμένη Χέρτα και έμεινε εκτός Ευρώπης!

Στη μάχη της ουράς η Σάλκε ηττήθηκε στη Λειψία και θα ακολουθήσει τη Χέρτα στην Τσβαίτελιγκα, την ώρα που η Στουγκάρδη θα δώσει μπαράζ για την παραμονή της.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.