Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θανατική ποινή σε 21 οπαδούς στην Αίγυπτο!

Θανατική ποινή σε 21 οπαδούς στην Αίγυπτο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/3/2013 13:20
Σε θάνατο δια απαγχονισμού τιμωρήθηκαν 21 οπαδοί που συμμετείχαν στα επεισόδια του αγώνα Αλ Αχλί – Αλ Μασρί στην Αίγυπτο τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα επεισόδια είχαν σημειωθεί στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Πορτ Σάιντ πριν από 13 μήνες για το πρωτάθλημα της χώρας, όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί 74 εξ αυτών.

Σήμερα το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση η οποία ήταν θάνατος δια απαγχονισμού, στα άτομα που αποδείχθηκαν ότι συμμετείχαν στις συμπλοκές στο συγκεκριμένο αγώνα. Από την άλλη, ακόμα πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα και τιμωρήθηκαν με ποινή ισόβιας κάθειρξης, αρκετοί άλλοι επιβλήθηκαν με μικρότερες ποινές, ενώ 28 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Τέλος, ποινή 15 ετών επιβλήθηκε σε δύο αστυνομικούς οι οποίοι δεν φρόντισαν να ανοίξουν τις εισόδους στις θύρες ώστε να αποχωρήσουν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων, ενώ κάποιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι τους είδαν να παίζουν το… ρόλο του θεατή, μην προσπαθώντας να περιορίσουν τα επεισόδια που στοίχησαν τη ζωή σε 74 οπαδούς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.