Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι: «Μυστικό» συμβόλαιο με Μαντσίνι και άλλες 100 παραβάσεις μπορεί να στείλουν στην 5η κατηγορία τους «πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι: «Μυστικό» συμβόλαιο με Μαντσίνι και άλλες 100 παραβάσεις μπορεί να στείλουν στην 5η κατηγορία τους «πολίτες»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
7/2/2023 14:05
Με τρομερά βαριές ποινές κινδυνεύει η Μάντσεστερ Σίτι, με βρετανικά Μέσα να προχωρούν σε σωρεία αποκαλύψεων αναφορικά με οικονομικές παραβάσεις στις οποίες φέρονται να έχουν υποπέσει οι «πολίτες» από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Το «μυστικό» συμβόλαιο της Μάντσεστερ Σίτι με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, είναι ένα από τα έγγραφα που έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους «πολίτες», καθώς η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, κατηγορείται ευθέως από την Πρέμιερ Λιγκ, για παράβαση περισσοτέρων από 100 (!) οικονομικών κανονισμών της διοργανώτριας Αρχής.

Θυμίζουμε πως οι «πολίτες» είχαν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2020, μετά από αντίστοιχη έρευνα της UEFA, όπου σε αντίθεση με την Πρέμιερ Λιγκ, υπ΄ρχει δυνατότητα προσφυγής στο CAS αλλά χρονικό όριο παραγραφής. Έτσι η Σίτι την είχε γλιτώσει καταφέρνοντας να μετατρέψει την ποινή του αποκλεισμού σε πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ.

Οι διοικούντες την Σίτι, κατηγορούνται για συγκάλυψη ορισμένων εσόδων, προκειμένου να παραμείνουν εντός ορίων του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι. Ανάμεσα σε αυτά τα ελαχιστοποιημένα έξοδα είναι και το περίφημο «μυστικό» συμβόλαιο του Ιταλού προπονητή. Στο πλαίσιο των «Football Leaks», η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel», αποκάλυψε ότι ο πρώην προπονητής της αγγλικής ομάδας (2009-2013), λάμβανε μυστικές πληρωμές μέσω πλασματικής σύμβασης εργασίας ως σύμβουλος του συλλόγου Αλ Τζαζίρα. Πράγματι, ο Μαντσίνι είχε ετήσιο βασικό μισθό 1,6 εκατ. ευρώ «καθαρά», αλλά αυτό το «μυστικό» συμβόλαιο, του απέφερε επιπλέον 1,9 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.Επιπλέον, οι «Times», αποκάλυψαν ότι τα e-mail που δημοσιεύθηκαν από το «Der Spiegel», φέρεται να αποδεικνύουν ότι η εταιρεία του Μαντσίνι «Italy International Services (IIS)», έστελνε τριμηνιαία τιμολόγια στην Μάντσεστερ Σίτι. Στη συνέχεια, ο αγγλικός σύλλογος, έστελνε τα χρήματα στο «Abu Dhabi United Group (ADUG)», έναν όμιλο με επικεφαλής τον Σεϊχ Μανσούρ, τον ιδιοκτήτη της Σίτι. Και ακολούθως, η ADUG μεταβίβαζε αυτά τα χρήματα στην Αλ Τζαζίρα, που πλήρωνε τον Ιταλό προπονητή.

Από αυτήν την διαρροή εγγράφων, προέκυψαν επίσης και άλλα ποσά, ως μπόνους, για τον Ιταλό προπονητή, όπως 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατάκτηση της Premier League και 3,3 εκατομμύρια ευρώ για το Champions League, ενώ στην συμφωνία, υπήρχαν ποσά για οκτώ πτήσεις, σε ετήσια βάση, μεταξύ Μάντσεστερ και Ιταλίας για αυτόν και την οικογένειά του, 8.400 ευρώ μηνιαίως για έξοδα διαμονής και έξι εισιτήρια για κάθε εντός έδρας αγώνα.

Όλα τα παραπάνω, συν μία πληθώρα ακόμα από κατηγορίες που αφορούν απόκρυψη οικονομικών στοιχείων, παράνομες οικονομικές «ενέσεις» που βαφτίστηκαν χορηγίες και φυσικά τη μη συνεργασία με τις Αρχές από το 2018 μέχρι σήμερα, ενδέχεται να κοστίσουν στην Μάντσεστερ Σίτι ακόμα και την αποβολή της από την Πρέμιερ Λιγκ και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην 5η κατηγορία!

Αυτό καθώς η EFL που έχει στις τάξεις την Championship, τη League One και τη League Two (ήτοι τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη εθνική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) και στο φορμάτ της περιλαμβάνει 72 ομάδες και δεν μπορεί να χωρέσει παραπάνω.

Η εκδίκαση πάντως της υπόθεσης, που θα γίνει από τριμελή επιτροπή της Πρέμιερ Λιγκ, αναμένεται να είναι μακρά και η ποινή που θα επιβληθεί αμφίβολη, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά αρκετές ομάδες της διοργάνωσης ζητούν παραδειγματική τιμωρία της Σίτι.

«Oι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ απαιτούν "αίμα" και ταχεία ετυμηγορία. Και τιμωρία πριν από το τέλος της σεζόν», αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Sun», σχετικά με τις κατηγορίες κατά της Μάντσεστερ Σίτι, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος ενός συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ είπε ότι «Αν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες, πρέπει να υπάρξει κατάλληλη τιμωρία και η μόνη κατάλληλη είναι να υποβιβαστούν. Μιλάμε για μια δεκαετία υποτιθέμενων καταχρήσεων και θέλουμε η Πρέμιερ Λιγκ να κάνει το σωστό».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.