Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο 0-2: Οι «δράκοι» πήραν το πρώτο Λιγκ Καπ της ιστορίας τους (video)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο 0-2: Οι «δράκοι» πήραν το πρώτο Λιγκ Καπ της ιστορίας τους (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/1/2023 00:01
Την κατάκτηση του πρώτου Λιγκ Καπ της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου (28/1) η Πόρτο η οποία νίκησε 2-0 στην πόλη Λεϊρία τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μετά από τέσσερις χαμένους τελικούς στο παρελθόν, οι «δράκοι» πήραν κι αυτόν τον τίτλο που δεν υπήρχε στην τροπαιοθήκη τους και τον έβαλαν στην πλούσια συλλογή τους.

Στον αντίποδα τα «λιοντάρια» δεν κατόρθωσαν να σηκώσουν τη συγκεκριμένη κούπα για πέμπτη φορά στην ιστορία τους και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για μία κακή σεζόν έως τώρα.

Μόλις στο 10' οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο πήραν το προβάδισμα με μακρινό σουτ του Εουστάκιο στο οποίο φέρει ξεκάθαρη ευθύνη και ο τερματοφύλακας Αδάν ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου καλά.



Η αντίδραση της ομάδας του Ρούμπεν Αμορίμ ήταν εξαιρετική κι αρχικά σκόραρε με τον Έντουαρντς δίχως να μετρήσει το γκολ έπειτα από χρήση VAR.



Λίγο αργότερα οι πρωτευουσιάνοι στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι όταν είχαν δύο δοκάρια στην ίδια φάση.



Στην επανάληψη η Πόρτο βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της και δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου, χωρίς πάντως και η ίδια να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες.

Τα πάντα κρίθηκαν στην ουσία όταν η Σπόρτινγκ έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72'.



Πλέον οι «δράκοι» έψαχναν χωρίς άγχος ένα δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσουν» τον τίτλο και το βρήκαν στο 86' με τον Ιβάν Μαρκάνο, καθώς ο προωθημένος Ισπανός αμυντικός με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πεπέ «έγραψε» το τελικό 2-0.



Στο φινάλε τα νεύρα ήταν έντονα και δεν έλειψαν οι αψιμαχίες, χωρίς πάντως να ξεφύγει ολοκληρωτικά η κατάσταση.



Με αυτόν τον τρόπο η Πόρτο «έσπασε» την... κατάρα του Λιγκ Καπ και το κατέκτησε κι αυτό, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ στο παρελθόν.

Δείτε τα highlights του τελικού:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.