Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς-Kατσάνοφ 3-1: Τώρα μένει η κούπα για τον τρομερό Στέφανο! (video)

Τσιτσιπάς-Kατσάνοφ 3-1: Τώρα μένει η κούπα για τον τρομερό Στέφανο! (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
27/1/2023 09:24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) του Κάρεν Κατσάνοφ και έτσι την Κυριακή θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν για άλλη μία φορά στο τουρνουά σοβαρός και παρά την αντίσταση που βρήκε από το Ρώσο συναθλητή του, είχε κάθε φορά απάντηση ακόμα και όταν το παιχνίδι έδειχνε να μην του πηγαίνει.

Πλέον περιμένει να μάθει ποιος εκ των Τζόκοβιτς ή Πολ θα είναι ο αντίπαλος του, στον δεύτερο μεγάλο τελικό grand slam της καριέρας του. Την προηγούμενη φορά είχε αντιμετωπίσει τον Σέρβο στο Roland Garros και είχε ηττηθεί με 3-2 το 2021.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε και πάλι δυνατά την αναμέτρηση και στο τέταρτο game κατάφερε να κάνει το break παίρνοντας το προβάδισμα με 3-1. Δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί αυτή την εξέλιξη, ο Κατσάνοφ έκανε το break back και ισοφάρισε έπειτα σε 3-3. Ο Στέφανος όμως δεν πτοήθηκε, απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και έφτασε στο 5-4 έχοντας το σερβίς. Ο Ρώσος όμως φάνηκε ψύχραιμος και το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος και με 7-2 έκανε το 1-0.

Έχοντας πλέον ψυχολογία ο Έλληνας πρωταθλητής κρατούσε το σερβίς του στο δεύτερο σετ ψάχνοντας ένα break που θα του δώσει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Τελικά αυτό το πέτυχε στο 9ο game κάνοντας το 5-4 και στη συνέχεια πήρε και το επόμενο για να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0.



Τα πράγματα έμοιαζαν πιο απλά για το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης στη συνέχεια και ειδικά όταν στο τρίτο game του τρίτου σετ ήρθε άλλο ένα break. Έπειτα οι δύο τενίστες κρατούσαν τα σερβίς τους έως και το 5-4 όπου και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το παιχνίδι. Είχε μάλιστα δύο match points τα οποία όμως «έσβησε» ο Κατσάνοφ, που κατάφερε να επιστρέψει να κάνει το break και να πάρει το σετ στο tie break και να παραμείνει ζωντανός στη αναμέτρηση.

Η εξέλιξη αυτή όμως δεν επηρέασε τον Στέφανο που με το «καλημέρα» του τέταρτου σετ έκανε το break, προηγήθηκε με 3-0 και πλέον ήξερε πως πολύ δύσκολα θα έχανε το παιχνίδι. Το μόνο που έπρεπε να κάνει στη συνέχεια ήταν να κρατήσει το σερβίς του, πράγμα το οποίο και κατάφερε και με 6-3 έφτασε στην πολυπόθητη νίκη.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.