Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1: Με ηγέτη Ολιβέιρα πήγε στα ημιτελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1: Με ηγέτη Ολιβέιρα πήγε στα ημιτελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
26/1/2023 21:36
Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 1-1 στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε την πρόκριση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία.

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με καλό ρυθμό και γρήγορες μονομαχίες, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 18' με ένα ωραίο σουτ του Τσέριν αλλά οι «ασπρόμαυροι» ισοφάρισαν με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ολιβέιρα στο 78'. Ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην αναμέτρηση ταλαιπωρώντας το αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Ο Μαντσίνι έκανε ντεμπούτο για τον Παναθηναϊκό, με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ λόγω αποβολής του Τόμας στις καθυστερήσεις.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί έτσι για όγδοη σερί φορά σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας και είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στη Λαμία.

Δύναμη, πάθος και προβάδισμα Παναθηναϊκού

Το παιχνίδι είχε ένταση από την αρχή, ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5' ο Τσόκαϊ έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Ο ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά μετά προσπάθησε να απαντήσει, με τον Ολιβέιρα να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μέσα από κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πίεζε ψηλά και έψαχνε ένα γκολ για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση και στο 17' «άγγιξε» το 1-0. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, το σουτ του κόντραρε στα σώματα αλλά στη συνέχεια ο Ζίβκοβιτς με δική του προσπάθεια έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Λοντίγκιν.

Ό,τι δεν κατάφεραν όμως οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν οι γηπεδούχοι ένα λεπτό μετά. Ο Μπερνάρ πέρασε ωραία την μπάλα μέσα στον Τσέριν, αυτός την πήρε μπροστά του με ένα κοντρόλ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι για να ανοίξει το σκορ.



Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους «πράσινους» που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που είχαν. Βγήκαν πιο μπροστά και έκλεισαν για λίγο τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία έπειτα.

Οι φιλοξενούμενοι ξανακέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 39' από νέα στημένη φάση απείλησαν με τον Ολιβέιρα, όμως ο Λοντίγκιν κράτησε σταθερά στην αγκαλιά του την κεφαλιά του Πορτογάλου.

Ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έφυγε στην αντεπίθεση με τον Μπερνάρ ο οποίος «κουβάλησε» για κάποια μέτρα την μπάλα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σπόραρ αλλά το τελείωμα του Σλοβένουν δεν ήταν καθόλου καλό και έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Ολιβέιρα «καθάρισε» την πρόκριση

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς θέλησε να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια επιθετικά στον Παναθηναϊκό και πέρασε τον Μαντσίνι στη θέση του Τσόκαϊ. Ο Αργεντινός μάλιστα ήταν αυτός που στο 54' απείλησε την αντίπαλη εστία αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να σκοράρει με τον Νάρεϊ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με τον Γερμανό να είναι εκτεθειμένος. Οι «πράσινοι» στη συνέχεια με συνεχόμενα κόρνερ ήταν συνέχεια στην αντίπαλη περιοχή και στο 64' ο Τσέριν με νέο σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Κοτάρσκι ο οποίος όμως μπλόκαρε σταθερά.

Οι γηπεδούχοι δυσκολευόντουσαν να βρουν χώρους, ο ΠΑΟΚ θέλησε να ρίξει το ρυθμό και κυκλοφορούσε την μπάλα εφόσον είχε σκορ πρόκρισης. Στο 73' μάλιστα ο Νάρεϊ γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε, ο Σάρλια όμως έβαλε την κόντρα και ο Λοντίγκιν έπιασε σταθερά την μπάλα.

Τρία λεπτά μετά όμως ο Τσέριν βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή σε κεφαλιά του Σβαμπ και ο διαιτητής μετά και από συμβουλή του VAR καταλόγισε την παράβαση. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Λοντίγκιν και έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.



Ο Παναθηναϊκός πλέον δεν είχε την ψυχολογία για να ανατρέψει το σκορ, ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 87' με τον Ολιβέιρα ο οποίος πήγε να πετύχει ένα όμορφο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η προσπάθεια του έφυγε άουτ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βέβαια έμεινε με δέκα παίκτες στο 90+1' λόγω αποβολής του Μπράντον Τόμας για εκτός φάσης χτύπημα στον Σάρλια μία εξέλιξη όμως που δεν επηρέασε την έκβαση της αναμέτρησης. Στα εναπομείναντα λεπτά όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε σωτήρια και από εκεί και έπειτα δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία στο παιχνίδι.



Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάρλια, Κουρμπέλης (66' Σάντσες), Βαγιαννίδης, Πούχατς (80' Χούανκαρ), Ρούμπεν, Τσόκαϊ (46' Μαντσίνι), Τσέριν, Μπερνάρ (66' Ιωαννίδης), Παλάσιος (80' Κλέινϊισλερ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ:(Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Ντάγκλας (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (79' Τάισον), Κωνσταντέλιας (88' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (88' Τόμας)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις