Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Το buzzer beater του Σπόραρ τον κράτησε στο +4!

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Το buzzer beater του Σπόραρ τον κράτησε στο +4!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/1/2023 22:32
Ο Παναθηναϊκός με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ στο 90+4' πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε στο +4 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Δοκάρι ο ΠΑΣ στο 66'.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Τσιντώτα. Από την άλλη ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαλάν να ανοίξει το σκορ στο 66' και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Μορέιρα ανέτρεψε τον Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή και ο Σπόραρ σκόραρε για το 1-0.

Έτσι οι «πράσινοι» διατηρήθηκαν στο +4 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο +7 από τον τρίτο Ολυμπιακό και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του ελληνικού πρωταθλήματος. Από την άλλη ο ΠΑΣ έμεινε στην 10η θέση και δεν μπόρεσε να πιάσει τον Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω του.

«Πράσινη» υπεροχή αλλά χωρίς γκολ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και ήδη στα πρώρα τρία λεπτά δημιούργησε τρεις τελικές προσπάθειες. Αρχικά ήταν ο Χούανκαρ αυτός που σούταρε άουτ και στη συνέχεια ο Βέρμπιτς σε δύο περιπτώσεις είδε τον Τσιντώτα με τις αποκρούσεις του να του στερεί το γκολ.

Οι «πράσινοι» ήταν σαφώς ανώτερο στο παιχνίδι, είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία και κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα αλλά δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Στο 22΄ ακόμη μία ωραία ανάπτυξη ο Μπερνάρ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η κατάληξη δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε ο Βραζιλιάνος. Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει και αμυνόταν σθεναρά και στο 29' για άλλη μία φορά ο Τσιντώντας τον κράτησε όρθιο. Ο Βαγιαννίδης έκανε πολύ ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα και πάλι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην επίθεση, η μπάλα αυτή τη φορά βγήκε στα αριστερά για τον Χουάνκαρ όμως ο Ισπανός σούταρε με το δεξί και ήταν άστοχος.

Δοκάρι ο ΠΑΣ, «λυτρωτής» Σπόραρ

Η εικόνα από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν παρόμοια, με τον Παναθηναϊκό να είναι πάλι στην επίθεση και στο 51' ο Τσιντώτας δήλωσε και πάλι «παρών» στο σουτ του Ιωαννίδη.

Στο 66' όμως ο ΠΑΣ δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού και «άγγιξε» το γκολ. Σε μία ανύποπτη φάση ο Σένκεφελντ γλίστρησε μέσα στην μικρή περιοχή, ο Μπάλαν πήρε την μπάλα αλλά σούταρε με το εξωτερικό και σημάδεψε το δοκάρι του Μπρινιόλι ενώ στη συνέχεια ο Πούγγουρας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έκλεινε τον ΠΑΣ στην άμυνα του αλλά δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα. Μία κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 80' πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ στο 86'.

Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως ο Μορέιρα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μέσα στην περιοχή ανέτρεψε τον Κουρμπέλη και ο διαιτητής έπειτα από κάλεσμα του VAR έδωσε την παράβαση.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Τσιντώτα και δίνοντας μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα για τη συνέχεια.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μέντες, Παμλίδης (87' Τζίμας), Ριένστρα (77' Λιάσος), Τζίνο, Μπάλαν

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Πέρεθ (74' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Βέρμπιτς (58' Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.